La Liga -yllättäjä Getafella oli sunnuntaina oiva tilaisuus repiä eroa uhkaajiinsa Sevillaan ja Valenciaan, ja tarrata entistä tiukemmin kiinni Mestarien liigaan oikeuttavaan nelospaikkaan. Se jäi kuitenkin haaveeksi, kun Getafe taipui Real Sociedadille Anoetalla 1-2.

Getafe joutui kamppailuun ilman luotettavaa puolustajaansa Vitorino Antunesia, joka on loppukauden sivussa vakavan polvivamman vuoksi. Portugalilainen seurasi peliä luonnollisesti silmä kovana, eikä ollut alkuunkaan tyytyväinen ottelun tuomaritoimintaan. Eduardo Prieto Iglesias tuomitsi VAR-tarkistuksen jälkeen Real Sociedadille helponlaisen rankkarin, ja jätti vastavuoroisesti antamatta Getafelle rankkarin kahdesta tilanteesta, josta vierasjoukkue sellaista äänekkäästi vaati.

Antunes teki jyrkkiä sanavalintoja purkaessaan pettymystään ajan hengen mukaisesti Instagramiin. Rivien välistä on luettavissa jopa viittauksia salaliittoteorioihin.

– On aika rankaista myös tuomareita, koska kun he tekevät virheitä, he jatkavat liigassa. He, jotka kärsivät, ovat aina pelaajia ja joukkueita!!! Sarjaan, jota sanotaan maailman parhaaksi, tarvitaan lisää ammattimaisuutta ja lisää kunnioitusta!!! Tiedän, että monet eivät halua Getafea Mestarien liigaan, joten laittakaa sitten sinne, kenet haluatte ja päättäkää sarja jo!!! Kunnioitusta, herrat, kunnioitusta Getafelle, Antunes paasasi tekstissään.

Jatkoseuraamuksiin saattaa voida varautua ainakin Getafen päävalmentaja José Bordalás, jonka tuomari komensi katsomoon tämän rankkarivaatimusten jälkeen. Bordalás purki pettymystään myös pelinjälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tänään kärsimme selvästi siitä, ettei meille vihelletty kahta erittäin selkeää rankkaria. Emme pyydä lahjoja, mutta emme halua myöskään, että meiltä otetaan mitään pois, Bordalás lausahti.