La Ligan mestaruus ratkesi jo lauantaina lopullisesti Barcelonan mestaruusjuhliin, ja jokseenkin yhtä varmoja ovat myös Atlético Madridin kakkostila ja Real Madridin kolmospaikka. Putoamista vastaan kamppaillaan kuitenkin verisesti, ja erittäin mielenkiintoiseksi on kehkeytymässä myös taistelu sarjan neljännestä sijasta – joka tuo mukanaan piletin Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Jo aiemmin sunnuntaina Valencia ja Sevilla olivat kokeneet 0-1 -tappiot omissa otteluissaan, ja tarjonneet siten neljäntenä majailevalle yllätysjoukkue Getafelle mahdollisuuden repiä takaa-ajajiin eroa. Toisin kuitenkin kävi, sillä myös Getafe jäi sunnuntaina tyhjin käsin.

Real Sociedad kukisti Getafen San Sebástianissa maalein 2-1. Avausmaalin teki Willian José 21. minuutilla aavistuksen arveluttavasta, VAR-tarkistuksen jälkeen tuomitusta rangaistuspotkusta. Toisen puoliajan ensiminuuteilla Willian José keskitti joukkueensa voittomaalin, jonka maalin perukoille jatkoi Mikel Oyarzabal.

Getafen kavennuksen teki 89. minuutilla La Liga -uransa ensimmäisellä maalilla Samu Saiz, mutta vieraiden kannalta liian myöhään. Tappio oli Getafelle koko kauden ensimmäinen Madridin alueen ulkopuolella.

Real Sociedad nousi voittonsa myötä sarjassa yhdeksänneksi, ja voi elätellä edelleen ohuita toiveita Eurooppa-liigaan selviämisestä. Getafe puolestaan jatkaa sarjan neljäntenä. Sevilla on sen kanssa tasapisteissä, mutta kaksi voittoa keskinäisistä otteluista tuovat edun Getafelle. Haaveita Mestarien liigasta voi edelleen elätellä myös kolme pistettä kaksikkoa perässä oleva Valencia, sekä kenties myös viiden pisteen takamatkalla oleva Athletic Bilbao.