Real Madrid -faneja yhdistänee monella taholla toive siitä, että olisipa kausi jo ohi. Kun Real putosi helmikuun lopussa Copa del Reystä ja maaliskuun alussa Mestarien liigasta, tarjoavat kauden viimeiset pari kuukautta hieman kärjistäen pelkästään panoksettomia otteluita.

Sunnuntaina Real Madrid vieraili sarjajumbo Rayo Vallecanon kotikentällä, ja sai kärsiä sarjakauden kymmenennen tappionsa. Ottelun ainoa maali nähtiin avausjakson puolivälissä. Realin toppari Jésus Vallejo repi Rayo-hyökkääjän rangaistusalueella nurin, ja tuomari vei pallon pilkulle videotarkistuksen jälkeen. Pallon ampui Thibaut Courtois’n selän taakse Adri Embarba.

Turhautuminen näkyi Realin pelaajista kauas, ja muun muassa Mariano ja Dani Carvajal ottivat tarpeettomat varoitukset. Pallonhallinta- ja syöttötilastoissa kotijoukkue oli rinta rinnan Realin kanssa, ja maalintekoyrityksiä Rayolle kirjattiin ottelussa jopa enemmän.

Rayolle voitto Realista oli ensimmäinen 17 vuoteen. La Ligassa se oli kukistanut Realin viimeksi 22 vuotta sitten.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-0 Rayo-Madrid Minuto 70.

El Rayo no gana al Madrid desde el 16 de enero de 2002: 1-0 en Vallecas (en Copa).

El Rayo no gana al Madrid en Liga desde el 19 de febrero de 1997: 1-0 en Vallecas.

Realin kolmostila sarjassa on nyt entistäkin varmempi, mutta Rayolle voitto oli ensiarvoisen tärkeä. Se ohitti täyden pistepotin myötä sarjataulukossa Huescan ja säilytti yhä oljenkortensa sarjassa säilymistä ajatellen. Putoamisviivan päällä olevaan Gironaan on yhä lähes toivottoman tuntuiset kuusi pistettä eroa, mutta Rayo kohtaa viimeisissä otteluissaan niin ikään putoamista vastaan taistelevan kolmikon Levante, Real Valladolid ja Celta Vigo.