Katalaaniseura Girona oli hävinnyt La Ligassa kuusi ottelua peräkkäin tehden näissä yhteensä vain kolme maalia. Vastassa oli vieläpä ollut useampi sarjan häntäpään joukkue, joten kohtalokkaat tappiot olivat pudottaneet Gironan jo putoamisviivan alle.

Sunnuntaina Girona alkoi kuitenkin osoittaa heräämisen merkkejä oikeaan aikaan, sillä se onnistui kukistamaan Sevillan maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin teki 62. peliminuutilla Gironan keskikenttäpelaaja Portu. Voitto oli Gironan ensimmäinen kotikentällä peräti puoleen vuoteen, sillä viimeksi se voitti Montilivillä Rayo Vallecanon 27. lokakuuta. Täysi pistepotti nosti Gironan taas putoamisviivan päälle, kaksi pistettä Real Valladolidia enemmän keränneenä.

La Ligan kärjessäkin syyskaudella keikkunut Sevilla on kerännyt kauden mittaan kotipeleistään pisteitä tuplaten paremmalla keskiarvolla kuin vieraissa, ja tuorein vierastappio voi vielä käydä sille kalliiksi. Mikäli Getafe voittaa omassa kello 17.15 alkaneessa ottelussaan Real Sociedadin, karkaa se Sevillalta kolmen pisteen katkumatkalle ennen sarjan päätöstä. Getafe voitti tällä kaudella molemmat joukkueiden keskinäiset ottelut, joten tasapisteissäkin etu on Getafella.

Juuri nyt Getafe on kiinni La Ligan neljännessä sijassa, ja viimeisessä paikassa Mestarien liigaan. Näin ollen Sevilla on vaarassa jäädä ulos Mestarien liigasta toisella kaudella peräkkäin. Sitä ennen se oli nähty Mestarien liigassa kolmesti putkeen, ja keväällä 2018 aina puolivälierävaiheessa asti.

Jobin postia Sevilla sai myös lisäajan viimeisen minuutin ulosajosta. Joukkueen profiilipelaaja Éver Banega otti kaksi varoitusta viiden minuutin sisällä, ja näistä jälkimmäinen oli todella harkitsematon rike. Argentiinalainen sutaisi maassa maatessaan vastapelaajaa nappiksilla rintaan, eikä ole poissuljettua, että Banegalle langetettaisiin tempusta pidempikin pelikielto. Kolmen ottelun bänni merkitsisi sitä, että Banegan kausi olisi ohi.

Banegalle eriväriset laput ovat olleet tällä kaudella tuttua kauraa, sillä ulosajo oli miehelle jo kauden toinen. Varoituksia hän on saanut peräti 17, enemmän kuin kukaan muu La Ligan pelaaja.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Expulsión de Banega en Montilivi.

Sanciones a Banega en esta Liga:
17 amonestaciones
1 expulsión por doble amarilla
1 expulsión por roja directa