Sevilla onnistui nappaamaan sunnuntaina toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi vieraskentällä Real Valladolidin maalein 2-0. Joukkue jatkaa siten La Ligassa viidentenä, vain pisteen päässä neljäntenä olevasta Getafesta.

Kannattajien riemua kuitenkin himmensi ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus. Siinä Sevillan valmentajaksi reilut kolme viikkoa sitten siirtynyt Joaquín Caparrós kertoi sairastavansa leukemiaa. Alkukauden ajan Sevillan jalkapallojohtajana toiminut Caparrós kertoi saaneensa verisyöpädiagnoosin vain muutamia viikkoja aikaisemmin.

Sevilla oli halunnut pitää Caparrósin syövän salassa. Valmentaja päätti kuitenkin tulla asian kanssa julkisuuteen, koska huhuja sairastumisesta oli alkanut liikkua kaupungilla.

– Te tiedätte, että suonissani kiehuu punainen veri. Valkoisen ja punaisen veren välillä on kuitenkin ollut kinaa ja minulla on krooninen leukemia, 63-vuotias Caparrós kertoi lehdistötilaisuudessa Marcan mukaan.

– Voin elää normaalia elämää. Haluan nauttia ammatistani, ja hoitoa minulla ei ole. Kiitän seuraa tästä mahdollisuudesta.

Sevilla ei aio tehdä päätöksiä Caparrósin jatkamisesta tehtävässään, niin kauan kuin valmentaja on voimissaan. Caparrósin kerrotaan panostavan työhönsä sataprosenttisesti, ja tuloksetkin ovat olleet hyviä, kolme voittoa neljästä ottelusta.

LALIGA English

@LaLigaEN
Best wishes, @JoaquinCaparros. Here’s to a quick recovery. 🙏

Sevilla FC

@SevillaFC_ENG
In today's post-match conference, Joaquín Caparrós has confirmed that doctors have diagnosed him with a chronic leukemia.

Useat La Liga -seurat ovat välittäneet sosiaalisen median kautta Caparrósille myötätuntoaan ja tsemppiviestejään.

Syöpäuutiset ovat koetelleet Sevillaa viime aikoina, sillä vajaat puolitoista vuotta sitten joukkueen silloinen valmentaja Eduardo Berizzo kertoi niin ikään pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sairastavansa eturauhassyöpää. Berizzo sai Sevillasta kenkää kuukautta myöhemmin, ja palasi tehokkaasti onnistuneiden syöpähoitojen jälkeen pian takaisin valmentamaan.

Joulukuussa Berizzo sai potkut Athletic Bilbaosta puolisen vuotta kestäneen pestin jälkeen. Tätä nykyä hän valmentaa Paraguayn maajoukkuetta.

Terveyskylä-sivuston mukaan aikuisten kroonisen leukemian taudinkulku on yleensä hidas, ja monia potilaita voidaan seurata jopa vuosia ennen hoitojen aloitusta.