Diego Costa sai suoran punaisen kortin suunsoitosta, kun Atlético Madrid jäi Barcelonan jalkoihin lauantain kärkikamppailussa. Atlético-manageri Diego Simeonen mielestä ulosajo korosti tuomareiden epäjohdonmukaisuutta.

Atlético Madrid oli pakkovoiton edessä, kun Barcelonalla oli ennen ottelua jopa kahdeksan pisteen kaula La Ligan huipulla. Atlétilla ei ollut varaa virheisiin, mutta virheitä kuitenkin tuli.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Atléticon voittohaaveet saivat nimittäin jättimäisen takaiskun jo puolen tunnin pelin jälkeen, kun Diego Costa huuteli tuhmuuksia erotuomari Jesus Gil Manzanolle. Tuomari ei suvainnut espanjalaiskärjen solvauksia vaan nosti punaisen kortin nopeasti ilmaan.

Diego Simeonen mielestä Costa ansaitsi ulosajonsa, jos väitteet hänen sanomistaan pitivät paikkansa. Argentiinalaisluotsi kuitenkin kyseenalaisti tuomareiden johdonmukaisuutta vastaavien tuomioiden kanssa.

– Viimeisessä 11 ottelussa täällä [Camp Noulla] olemme saaneet seitsemän punaista korttia. Me teemme varmasti jotain väärin, Simeone kertoi lehdistölle.

– Kysyin tilanteesta tuomarilta ja hän kertoi minulle jotain mitä Costa ei itse myöntänyt sanoneensa. Jos hän sanoi sen [mitä tuomari väitti hänen sanoneen], hän ansaitsi ulosajonsa.

– Mutta muutkin pelaajat ovat sanoneet vastaavia asioita, eikä hän aja heitä ulos. Me näemme sen mutta he eivät anna tilanteista punaisia kortteja.

– Se ei tietenkään oikeuta Costan toimintaa. Jos erotuomari tulkitsee kohdistuneensa solvauksille, hän ansaitsee punaisen korttinsa, mutta totuus on että kaikki pelaajat eivät kärsi samaa tuomiota.

Atlético Madrid jäi tappionsa myötä 11 pisteen päähän Barcelonasta. Otteluita on kummalakin joukkueella enää seitsemän jäljellä.