Athletic Bilbao tiedottaa kotisivuillaan jatkaneensa päävalmentajansa Gaizka Garitanon sopimusta kattamaan myös kauden 2019-2020. Samalla jatkettiin myös koko Garitanon taustaryhmän sopimuksia.

45-vuotias Garitano nostettiin Athleticin reservijoukkueesta ykkösjoukkueen luotsiksi 4. joulukuuta, kun Eduardo Berizzo erotettiin kehnojen tulosten vuoksi. Athletic majaili tuolloin putoamisviivan alla.

Garitanon johdolla Athletic on saanut pisteitä keskimäärin kaksi per peli, ja nyt joukkue taistelee jopa pääsystä Mestarien liigaan. UCL-paikka häämöttää neljän pisteen päässä ja Eurooppa-liigaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan on eroa vain piste.

– Gaizka Garitanon numerot ovat Mestarien liiga -tasoa, ja seurajohto tunnustaa tämän antamalla hänelle jatkosopimuksen kesäkuuhun 2020 saakka. Sopimus ei ole ansaittu, vaan seuraavaa: Hän on antanut Leijonille kokonaan uudet kasvot ja tehnyt San Mamésista linnoituksen, Pep Molero kirjoitti Twitterissä.

Pep Molero Gascón

@molerogascon
Gaizka #Garitano cumple una vuelta al frente del @AthleticClub.
Los números son de equipo Champions y la directiva lo reconoce renovándolo hasta junio de 2020. Merecido no, lo siguiente. Le ha cambiado por completo la cara a los leones y ha hecho de #SanMamés un fortín.

Gaizka Garitano on Athletic Bilbaon oma kasvatti, joka ei kuitenkaan koskaan murtautunut pelaamaan seuran edustusjoukkueessa La Ligaa. La Ligaan Garitano nousi verivihollisen Real Sociedadin pelaajana, ollessaan jo 30-vuotias. Ennen Athleticia Garitano on valmentanut pääsarjassa myös Eibaria ja Deportivo La Coruñaa.