Atlético Madridin puolustus on menossa ensi kaudeksi uusiin puihin. Lähes koko rutinoitunutta puolustuslinjaa on pidetty kauden mittaan siirtohuhuissa, ja Lucas Hernández lähti jo 80 miljoonan euron puolustajien ME-siirtosummalla Bayern Müncheniin.

Yksi palanen puolustuksen uudelleenrakennusta on portugalilaisen A Bolan mukaan brasilialainen laitapuolustaja Alex Telles. 26-vuotiaan Tellesin sopimuksen ulosostoklausuuli on 40 miljoonaa euroa, mutta A Bolan mukaan Porto on valmis myymään Tellesin 30 miljoonalla.

Telles oli pelannut kuluvan kauden aikana Porton kaikki peliminuutit Mestarien liigassa ja Portugalin pääsarjassa – sekä kahta vaille kaikki cup-ottelut päälle – ennen viime lauantaita. Lauantain ottelussa Bragaa vastaan hän kuitenkin loukkaantui erikoisesti tilanteessa, jossa mies viimeisteli rangaistuspotkusta kauden viidennen maalinsa.

Tellesiä pidetään nopeana ja teknisesti taitavana hyökkäävänä laitapuolustajana. Vasemman pakin paikka on Atléticolle akuuteimpia täytettäviä, sillä Lucas Hernándezin lisäksi myös Filipe Luisin lähtöä pidetään todennäköisenä. Tellesin vahvat otteet Portossa eivät ole jääneet huomaamatta myöskään Brasilian maajoukkueluotsi Titeltä, sillä Telles debytoi maaliskuussa Selecaossa.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Telles ei suinkaan ole ainoa Portosta Atléticoon matkalla oleva pelaaja, vaan seura suunnittelee Portugalista tuplakaappausta. Itänaapuriin on siirtymässä myös Meksikon pitkäaikainen maajoukkuepelaaja ja kapteeni Hector Herrera. 28-vuotias Herrera kipparoi myös Portoa ja on ollut Tellesin tavoin joukkueen ehdottomia luottomiehiä. Keskikentän kahden suunnan pelaajana tunnettu, hyvän laukauksen omaava Herrera on tehnyt Portolle tällä kaudella seitsemän maalia.

70 A-maaottelua pelannut Herrera pääsee siirtymään Atléticoon ilman siirtokorvausta, sillä hänen sopimuksensa Porton kanssa päättyy tähän kauteen. Herrera on pelannut Portossa kuuden kauden ajan.

Porto on ollut tällä kaudella yhdessä Ajaxin kanssa Mestarien liigan suurin yllättäjä. Se on raivannut tiensä jo puolivälieriin, jossa vastaan asettuu viime kauden finalisti Liverpool.

Lähde: Marca