La Ligan 29. ottelukierroksen päättää sunnuntai-iltana ennakkokaavailujen mukaan selkeä ottelu, kun sarjajumbo Huesca vierailee Real Madridin kotistadionilla Santiago Bernabéulla. Piskuinen sarjanousija on vahvasti tyrkyllä putoamaan sarjasta, mutta joulukuussa pelatun kotipelin Huesca hävisi Real Madridille vain täpärästi 0-1 loppuhetkien maalilla. Vaikka toisella legendaarisella jättistadionilla Camp Noulla tulikin alkukaudesta tylysti 2-8 -takkiin, uskoo Huesca mahdollisuuksiinsa pääkaupungissa.

– Pelasimme kotona Realia vastaan hyvin. Hävisimme lopulta 0-1, mutta näimme paremman Huescan. Avainasia on, että tiedämme, miten isoja joukkueita vastaan pelataan, ja yritämme sitä taas, Huescan toppari Jorge Pulido totesi Marcalle.

– Jotta voimme voittaa Real Madridin, heidän täytyy pelata keskinkertaisesti tai huonosti, ja meidän todella hyvin. Heillä on 11 maailmanluokan pelaajaa, ja vaihtopenkillä lisää. Jos heillä on huono päivä, meidän pitää tarttua tilaisuuteemme. Meidän täytyy tehdä kaikki täydellisesti, ja toivoa, että heillä on huono päivä, Pulido arvioi.

Pulido oli ikäluokkansa suuria lupauksia, ja hän voitti Espanjan riveissä alle 17-vuotiaiden euroopanmestaruuden vuonna 2008. Atlético Madridin kasvatilla on kuitenkin Real Madridille runsaasti kalavelkoja maksettavanaan. Pulido siirtyi Atléticosta Realiin kesällä 2013, mutta katuu tekemäänsä siirtoa. Tilaisuuksia näyttöpaikkaan kun ei Realissa tullut.

Pulido oli pelannut La Ligaa jo Atléticossa, mutta Realissa minuutteja tuli vain ja ainoastaan reservijoukkueessa kaudella 2013-2014. Kun Castilla putosi kauden päätteeksi kolmannelle sarjaportaalle, Pulidon sopimus purettiin. Valitettavasti kuitenkin vasta niin myöhään, että siirtoikkuna oli jo ehtinyt sulkeutua.

– Aikani Castillassa oli hankalaa. Olin innokas pelaamaan ja tulin hyvin toimeen valmentaja Alberto Torilin kanssa. Hän soitti minulle joka päivä, ja sanoi minulle, että pelaisin jokaisen ottelun. Hän sai kuitenkin potkut 10. pelin jälkeen, joten suojelijani oli poissa. Sen jälkeen olin melkein koko vuoden pelaamatta, Pulido muistelee.

– Olin pelannut Atléticossa viidesti UEFA Cupissa, kahdesti Copa del Reyssä ja kahdesti La Ligassa, mutta jalkapalloilija haluaa pelata. Toril vakuutti minut siirrosta, mutta lopulta asiat eivät sujuneet. Jos saisin tehdä sen päätöksen uudestaan, en varmaankaan lähtisi, koska olen Atléticon mies päästä varpaisiin.

– Kauden päätyttyä minulla oli vielä vuosi sopimusta Real Madridin kanssa, ja 1. syyskuuta he sanoivat minulle, etten jatkaisi seurassa. Olin siis ilman joukkuetta syyskuussa, enkä voinut siirtyä muualle, ellei jossain sattuisi pitkäaikaista loukkaantumista.

– Olin kaksi kuukautta ilman seuraa, kunnes minulle soitettiin Albacetesta. Siellä joku poika oli loukkaantunut pahasti, ja heillä oli paikka auki.

Albacetessa Pulido sai itsensä kuntoon ja vietti seurassa kaksi hyvää vuotta. Sitten hän käväisi belgialaisessa Sint-Truidenissa, kunnes palasi Espanjaan ja Huescaan kesällä 2017.

– Real Madridiin siirtyminen oli elämäni huonoin päätös ja Huescaan saapuminen on ollut paras, Pulido summaa tuntonsa.

[readmore from=Huesca]

La Ligassa ei yleensä järin suuria vieraskannattajamobeja ole totuttu näkemään, mutta sunnuntaina Bernabéulla on paikalla innokas Huescan fanijoukko.

– Huesca on tuntunut kuin kodilta ensimmäisestä päivästä lähtien. Ottelu Real Madridin vieraana alkaa (paikallista aikaa) kello 20.45 ja kuka sitä muka tulisi katsomaan? No, kuulemma noin 1 500 – 2 000 faniamme.

– Ihoni menee kananlihalle pelkästä ajatuksesta. Ihmiset palaavat Huescaan aamuneljältä tai -viideltä vain nähdäkseen 11 miehen pelaavan Bernabéulla. Sen vuoksi me annamme kaikkemme, Pulido lupaa.

Tällä kaudella Pulido on pelannut Huescan avauskokoonpanossa paria poikkeusta lukuun ottamatta aina. Tehotilastoon on kirjattu kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä.