Sergi Samper siirtyi maaliskuun alussa ilmaisella siirrolla Barcelonasta japanilaisen Vissel Koben riveihin.

24-vuotias Samper oli jäänyt olemattomalle peliajalle kuluvan kauden aikana Barcelonassa ja tarvitsi uusia haasteita. Muutamasta vakavasta polvivammasta uransa aikana kärsinyt Samper sai tarjouksen Japanista ja päätti ottaa kiinni saamastaan mahdollisuudesta.

Samperilla on muutama tunnetumpi joukkuekaveri, sillä myös David Villa, Andrés Iniesta ja Lukas Podolski edustavat Vissel Kobea.

Samper kertoi Marcan haastattelussa saaneensa tietää Gerard Piquélta Vissel Koben kiinnostuksesta.

– Kyllä, se pitää paikkansa. Sain tietää heidän kiinnostuksestaan Piquélta. Eräänä päivänä hän sanoi harjoituksissa minulle, että meidän olisi puhuttava. Gerard kertoi minulle, että Vissel Koben omistaja oli soittanut hänelle ja tiedustellut, millainen ihminen olen kentän ulkopuolella. Myöhemmin Iniesta ja muut seuran edustajat soittivat minulle, Samper avasi.

Muutos La Ligasta Japanin pääsarjaan on suuri. Samper tiedostaa sen.

– Jos minulle oltaisiin sanottu aiemmin, että siirtyisin Japaniin, en olisi uskonut sitä. Tämä on useamman tapahtuman summa. En päässyt pelaamaan Barcelonassa ja Iniesta soitti minulle suostutellaakseen minut siirtoon. Seuran omistaja tuli käymään kotonani ja kertoi projektista. Kyseessä oli vaikea päätös ja ymmärrän, etteivät jotkut tajua tätä siirtoa. Olen kuitenkin onnellinen täällä.

Samper debytoi viikko sitten uuden seuransa riveissä.