Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että La Ligan kärkiseuroista sekä Real Madrid että Atlético Madrid saattavat tarvita ensi kaudeksi uuden vasemman laitapuolustajan. Marceloa viedään huhuissa vahvasti Juventukseen, ja Atlético saattaa menettää tulevana kesänä sekä Filipe Luisin että Lucas Hernándezin.

Argentiinalaislähteiden mukaan molemmat madridilaiset ovat nyt iskeneet silmänsä samaan mieheen. 26-vuotias Nicolás Tagliafico on lyönyt nopeasti läpi Eredivisiessä siirryttyään Ajaxiin vain reilu vuosi sitten kotimaansa CA Independientestä. Näyttääkin siltä, että hänestä saattaa tulla kolmas korkean profiilin pelaaja, joka Ajaxin kesällä jättää. Frenkie de Jong teki jo sopimuksen Barcelonan kanssa, ja myös toppari Matthijs de Ligtin uskotaan siirtyvän kesällä isompiin ympyröihin.

Kun Tagliafico siirtyi tammikuussa 2018 Ajaxiin, arvioi Transfermarkt miehen markkina-arvoksi 6 miljoonaa euroa. Paljon onnistumisen tasosta kertoo se, että nyt arvo on yli kolminkertaistunut 20 miljoonaan. Puolustaminen sujuu, ja Tagliafico on tehnyt Ajaxille tällä kaudella neljä maalia ja syöttänyt viisi. Maaleista kolme on syntynyt Mestarien liigassa.

Argentiinan maajoukkueessa Tagliafico on pelannut 12 ottelua. Hän oli mukana myös maan MM-joukkueessa viime kesänä.

Laitapuolustajan agentti Ricardo Schlieper myönsi Radio Rivadavialle, että ”useat seurat ovat tiedustelleet Tagliaficon saatavuutta”. Real Madridin yhteydenottoa Schlieper ei vahvistanut, mutta hänenkin mukaansa pelaaja on Realin toivomuslistalla.

Atléticon ykköstoive vasemman laitapuolustajan tontille on tiettävästi Porton Alex Telles, mutta Goalin mukaan myös Tagliafico kiinnostaa suuresti.

– Tagliaficon sopimuksessa ei ole ulosostopykälää, mutta Ajaxilla on mielessään tietty hinta eurooppalaisseuroille, espanjalaiset mukaan lukien. Luulen, että aika on kypsä hänen läpimurrolleen, Schlieper jatkoi.

Mitä ilmeisimmin molemmat Tagliaficon maanmiehet, Atléticoa valmentava Diego Simeone ja Realin Santiago Solari ovat puolustajaan silmänsä iskeneet. Nähtäväksi jää, kumpi madridilaisseuroista vie voiton, vai vetääkö jokin muu seura välistä.

Täysin koskematon maaperä Espanja ei Tagliaficolle muutenkaan olisi, sillä hän vietti jo kauden 2012-2013 lainalla Segundan Real Murciassa.