18-vuotias Vinicius Junior on tehnyt läpimurtonsa Real Madridin edustusjoukkueessa luultavasti paljon nopeammin kuin useimmat olettivat. Vinicius on pelannut kaikissa kilpailuissa jo 24 Realin ottelussa, joista 15:ssa avauskokoonpanossa. Maaleja on kasassa kolme ja maalisyöttöjä peräti 12.

Brassilegenda Cafúlle nuorukaisen upeat otteet antavat syyn olla ylpeä. Kaksinkertainen maailmanmestari puhui Viniciuksen otteista uutistoimisto EFE:lle Monte Carlossa maanantaisen Laureus-gaalan alla.

– Vinicius on fantastinen pelaaja. Kiitos Real Madridin, nyt hänet tuntee koko maailma. Kukaan ei odottanut, että Vinicius voisi saapua Real Madridin kaltaiseen paikkaan ja pelata siten, kun hän pelaa, 48-vuotias Cafú kehaisi.

– Brasilialaisena olen ylpeä hänestä, aivan kuten kaikki Brasiliassa. Hän on tehnyt vaikutuksen Realissa. Uskon, että hänellä on paljon annettavaa ja odotamme, että hän tulee voittamaan paljon.

Cafúa pyydettiin vertaamaan Viniciusta johonkin toiseen pelaajaan, mutta hän väisti mieluummin pyynnön.

– Ei meidän tarvitse vertailla häntä keneenkään. Vinicius on mahtava pelaaja, joka etsii paikkaansa maailman huipulla Real Madridin kautta.

Real Madrid saanee pian toisenkin brasilialaishyökkääjän, sillä seura pääsi viime kesänä Santosin kanssa sopuun tammikuussa 18 vuotta täyttäneen Rodrygon siirrosta. Äskettäin Brasilian joukkueessa Etelä-Amerikan alle 20-vuotiaiden mestaruusturnauksessa pelannut Rodrygo liittyy näillä näkymin Realin vahvuuteen tulevana kesänä.

Cafú kehottaa kannattajia antamaan Rodrygolle aikaa, kun hän aikanaan Santiago Bernabéulle saapuu.

– Rodrygo on erilainen kuin Vinicius. Kaikki uudet ja nuoret pelaajat tarvitsevat aikaa osoittaakseen tasonsa Real Madridin kaltaisessa seurassa. Rodrygolle on annettava luottamusta, kuten kaikille toiseen maahan muuttaville brasilialaisille. Uskon kuitenkin, että hänestäkin tulee mahtava pelaaja Real Madridille.

Lähde: AS