Ranskan Ligue 1:n kolmantena majaileva Lyon on yksi Mestarien liigan neljännesvälierien suurimmista altavastaajista, kun arpa heitti sen vastustajaksi La Ligaa johtavan FC Barcelonan. Lyon on kuitenkin onnistunut kukistamaan tällä kaudella sekä Manchester Cityn (Mestarien liigan lohkovaiheessa) että PSG:n, jolle se aiheutti sarjakauden toistaiseksi ainoan tappion.

Näistä isojen kaadoista ammentaa itseluottamusta myös Lyonin 31-vuotias brassitoppari Marcelo, joka lukeutuu joukkueen ehdottomiin profiilipelaajiin. Marcelo on kenttäpelaajista Lyonin kauden peliaikakuningas, eikä mies Barcelonaa ja Lionel Messiä kavahda.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun pelaan Barcaa vastaan. Se on yksi maailman parhaista joukkueista. Monet brasilialaiset ovat olleet siinä seurassa, ja etenkin muutama ilmiömäinen pelimies. Barcelonalla on mahtava historia, Marcelo ylisti ottelun alla AS:n mukaan.

– Tällä hetkellä Barcelonalla on paljon nuoria pelaajia ja he käyvät läpi jonkinlaista siirtymää. Se on epäilemättä yhä yksi maailman parhaista joukkueista, jossa on ehdottomia huippupelaajia.

Lyon on edennyt Ranskan Cupin puolivälieriin, eikä hävinnyt Mestarien liigan lohkovaiheessa kertaakaan. Saldona oli viisi tasapeliä ja voitto Manchesterissa heti ensimmäisellä ottelukierroksella. Ranskan liigan suurin uroteko koettiin 3. helmikuuta, kun Lyon kukisti PSG:n maalein 2-1.

– Me viihdymme hyvin isoissa otteluissa. Meidän ei kannata pelätä, vaan esittää omaa jalkapalloamme. Pelaamme yhtätoista pelaajaa ja ihmistä vastaan. Tietysti Barcalla on Lionel Messi. Hän voi olla maailman paras pelaajaa, mutta hänkin on silti ihminen, Marcelo painottaa.

– Pelaamme kotikentällä oman yleisömme edessä. Vastassa on joukkue, jonka pelitapa muistuttaa omaamme. Meillä on nopea ja laadukas joukkue. Meille sopii paremmin pelata sellaisia joukkueita vastaan, jotka eivät vetäydy kuoreensa.

Yksi iso huolenaihe Lyonilla on, että yksi sen tehomiehistä, 11 maalia tällä kaudella tehnyt ja viisi alustanut Nabil Fekir on ottelussa pelikiellossa.

– Kyllä hänen puuttumisensa huomataan. Fekir on erilainen pelaaja ja antaa joukkueeseemme paljon tasapainoa, Marcelo toteaa.