27-vuotias ranskalaislaituri Gaël Kakuta on pelannut ammattilaisuransa aikana uskomattomasti jo 12 eri seurassa. Kakuta oli vihdoin ja viimein palaamassa ensimmäisen kerran urallaan toistamiseen samaan seuraan, ranskalaiseen Amiensiin, mutta lainasiirto kariutui Rayo Vallecanon myöhästymiseen.

Kakuta teki viime kaudella Ligue 1:n Amiensissa 36 ottelussa 6 maalia – oman yhden kauden maaliennätyksensä. Tuolloin hän pelasi seurassa lainalla kiinalaisesta Hebei Fortunesta.

Viime kesänä Kakuta siirtyi neljällä miljoonalla eurolla Rayo Vallecanoon, mutta pesti ei ole sujunut kovin onnellisesti. Alkukauden yhdeksässä ottelussa Kakuta teki yhden maalin, mutta sitten koitti lonkkavamma, jonka jälkeen paluuta kokoonpanoon ei enää ollut.

Kakuta oli lähtökuopissa jo muutaman viikon ajan. Neuvotteluissa esiintyi useampi seura, ja lopulta sekä pelaaja että seura pääsivät sopuun lainasiirrosta Amiensiin. Lainaan oli määrä liittää 2,7 miljoonan euron osto-optio. Kyse on melkoisesta alennuksesta, sillä Kakutan sopimuksen ulosostohinta on 50 miljoonaa euroa.

Kakutan maisemanvaihtoa pidettiin itsestäänselvyytenä, sillä mies ryhtyi tammikuun alussa lakkoon jäätyään kokoonpanon ulkopuolelle Real Valladolid -ottelussa. Edellisen kerran Kakuta pelasi lokakuussa.

[readmore from=Kakuta-Gael]

Kakuta oli jo matkustanut Ranskaan, ja odotteli torstaina Amiens-siirron vahvistumista. Siirrosta ei kuitenkaan tullut mitään. Rayo Vallecano lähetti tarvitut siirtopaperit vasta kello 23:50, eikä aika enää riittänyt paperiasioiden valmiiksi saattamiseen. Tapauksesta kertova AS vertaa keissiä kuuluisaan David De Gean vireillä olleeseen siirtoon, jossa Real Madridin telefaksi ei tavoittanut Manchester Unitedia ajoissa.

Amiensilta jäi näin ollen vahvistus ja Rayo Vallecanolta rahat saamatta. Pelihaluja Kakuta ei ole varsinaisesti uhkunut, joten tilanne vaikuttaa kaikin puolin pahalta epäonnistumiselta.