Naisten cup-ottelussa keskiviikkona tehtiin espanjalaista jalkapallohistoriaa. 48 121 katsojaa kokoontui San Mamésille seuraamaan Athletic Bilbaon ja Atlético Madridin naisjoukkueiden välistä ottelua. Kyseessä on naisten jalkapalloilun uusi euroopanennätys ja kaikkien aikojen kolmanneksi suurin yleisömäärä San Mamésilla.

Athleticin syyskuussa 2013 avaamalle uudelle San Mamésille mahtuu kaikkiaan 53 289 katsojaa, ja vain kahdesti aiemmin stadion on ollut täydempi kuin tässä Copa de la Reinan puolivälierässä. Miesten ottelussa Real Madridia vastaan maaliskuussa 2017 stadionille saapui 49 095 katsojaa, ja kaksi kautta aiemmin vastaavassa pelissä nähtiin 48 439 silmäparia. Jopa baskiderbyt Real Sociedadia vastaan ovat jääneet pienempiin lukemiin.

Jos jalkapallon ulkopuolisiakin yleisömääriä tarkastellaan, tehtiin San Mamésin yleisöennätys rugbyn Champions Cupin loppuottelussa toukokuussa 2018 (52 282 katsojaa).

Naisten jalkapallo-ottelussa ei ole koskaan nähty Euroopassa yhtä komeaa yleisömäärää. Maailmanennätyksestä jäätiin silti kauas. MM-loppuottelussa 1999 Rose Bowlille Yhdysvaltoihin kokoontui peräti 90 185 ihmistä katsomaan USA:n ja Kiinan välistä peliä.

Keskiviikon ottelu Bilbaossa menee kaikkien aikojen yleisömäärälistauksessa sijalle 19, ja kolmanneksi seurajoukkueiden välisissä otteluissa. Naisten seurajoukkuejalkapalloilun ME-yleisöennätys tehtiin viime toukokuussa Meksikossa, kun 51 211 katsojaa seurasi Tigresin ja Monterreyn välistä ottelua.

– Kiitos, Athletic, että saimme elää päivän, josta unelmoimme, Atlético Madridin Jenni Hermoso kommentoi AS:n mukaan.

– Tällaisten tunteiden takia päätin omistautua jalkapallon pelaamiselle, saman joukkueen Olga García puolestaan hehkutti Instagramissa.

– Kiitos, San Mamés, että lahjoititte meille tämän maagisen illan, Lola Gallardo jatkoi kiittelyjen sarjaa.

– Koimme uskomattoman illan San Mamésilla. Kaikki tekemämme työ palkittiin. Tämä on esimerkki siitä, miten naisten jalkapallo kasvaa, Ángela Sosa hehkutti.

Atléticon naiset voittivat ottelun maalein 2-0, ja jatkoivat matkaansa välieriin.