Pahoihin talousvaikeuksiin ajautunutta Reus Deportiuta ei pelasta enää mikään. Vaikka Reus löysikin viime viikolla uuden omistajan, on La Liga -organisaation kurinpito päättänyt pudottaa sen Segundasta.

Alun perin Reus oli määrä sulkea viideksi vuodeksi ammattilaissarjojen ulkopuolelle, mutta kurinpitäjät lievensivät sanktiota lopulta kolmeen vuoteen. Lisäksi seuralle mätkäistiin 250 000 euron sakot.

Kaikki Reusin pelaajat ovat välittömästi oikeutettuja solmimaan sopimuksen uuden seuran kanssa. Maanantaina tehty päätös vapauttaa sopimuksistaan myös ne neljä pelaajaa, jotka olivat edelleen Reusiin jääneet.

Reusin sanktion perusteena ovat ennen kaikkea pitkällä aikavälillä maksamatta jääneet seuran työntekijöiden ja pelaajien palkkiot. Myöskään tehty seurakauppa ei sitä pelastanut, sillä velkataakasta selviämiseksi ei ole esitetty riittäviä suunnitelmia.

Seuraavien kolmen kauden aikana Reus ei saa pelata kahdella ylimmällä sarjatasolla. Päätöksestä voi yhä valittaa 15 päivän ajan, mutta sanktiot astuvat kuitenkin välittömästi voimaan. On myös hyvin epätodennäköistä, että valitus muuttaisi mitään.

[readmore from=Reus-Deportiu]

Reus tuomitaan häviämään pelaamatta jäävät ottelunsa maalein 0-1. Jo pelattujen ottelujen tulokset jäävät yhä voimaan.

Sarjasta putoaa tehdyn päätöksen myötä vain kolme joukkuetta neljän sijaan. Tämä tuo pientä helpotusta muun muassa Berat Sadikin Gimnástic de Tarragonalle, joka on tällä hetkellä Segundan hännänhuippuna. Tosin Reuskin majailee putoamisviivan alapuolella kolmanneksi viimeisenä.

Päätöksen myötä on epäselvää, pitäytyykö Reusin uusi yhdysvaltalaisomistaja seuran johdossa ja jatketaanko seuran stadionin laajennussuunnitelmia.