Real Madrid valtasi jälleen paikkansa La Ligan kolmantena, kun se haki Barcelonasta Espanyolin kotikentältä 4-2 -vierasvoiton. Ansaittu voitto tuli sähäkän ja luovan peliesityksen jälkeen, mutta aseeton ei ollut kotijoukkue Espanyolkaan. Yleisöä hemmoteltiin ennen kaikkea toinen toistaan hienommilla maaleilla.

Madrid sai otteluun unelma-alun, sillä se siirtyi johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Maali (187 sekuntia) oli Realille koko kauden toistaiseksi nopein. Espanyolin puolustus aukesi helposti, Luka Modric laukoi ja sormi tuettuna pelannut Karim Benzema siirsi paluupallon verkkoon.

Varttitunnin täytyttyä Real Madridin kokenut kaarti tuplasi joukkueen johtoaseman. Modric keskitti rankkarialueen nurkasta ja kapteeni Sergio Ramos puski takakenoisesta asennosta pallon tyylikkäästi takaylänurkkaan.

24. minuutilla Espanyol nousi kuitenkin jälleen maalin päähän. Pallo pomppi hieman onnekkaastikin Leo Baptistaolle, joka pyssytti tulisesti isäntien avausmaalin.

Pelissä seurasi seuraavaksi rikkonaisempi vaihe, jossa myös huoltajia tarvittiin aika ajoin kentällä. Vielä ensimmäisen puoliajan lisäajalla nähtiin kuitenkin jo ottelun neljäs maali. Asialla oli jälleen Karim Benzema, joka pelasi näppärän seinäpelin Viniciuksen kanssa ja laukoi pallon tarkasti takatolpan juureen.

3 - @realmadriden have scored three goals in a first half of a @LaLigaEN game for the first time this season. Punch.

Sergio Ramos sai avausjaksolla ottaa vastaan kovan taklauksen, ja näytti siltä, että kipua esiintyi lähinnä jossain pohkeen ja polven seutuvilla. Real-fanit saivatkin huolestua, kun Ramos jäi tauon jälkeen vaihtoon Nachon ottaessa miehen paikan kentällä.

57. minuutilla hyvin yhteen pelannut kaksikko Modric ja Benzema olivat jälleen pahanteossa. Tällä kertaa esityöntekijänä hääri Benzema, mutta Espanyolin maalivahti venytti komeasti Modricin yrityksen kulmapotkuksi.

Viimeiselle puolituntiselle kentälle pääsi myös loukkaantumisesta toipunut Gareth Bale, joka sai pian tuulettaa maaliakin. Lucas Vázquez riisti pallon sivurajan tuntumassa Baptistaolta, joka jäi saman tien nurmen pintaan nilkkaansa pitelemään. Maalin edustalla Bale pyörähti pienessä tilassa akselinsa ympäri ja viimeisteli vuorenvarmasti. Baptistao ei pystynyt peliä jatkamaan, vaan tuli pian maalin jälkeen vaihtoon.

Ilmiliekeissä läpi ottelun ollut Karim Benzema pelasi seuraavaksi todella nätisti tekopaikan Dani Carvajalille, mutta Carvajalin laukaus ei ollut aivan tarpeeksi tarkka. Joka tapauksessa kolmen maalin johtoasemassa Realin tekemisestä alkoi huokua peli-ilo.

72. minuutilla Realin toppariosasto koki seuraavan takaiskun, kun Raphaël Varane ajettiin suoralla punaisella ulos karkumatkalle kirmanneen Pablo Piattin kaatamisesta. Rike tapahtui kuitenkin niukasti rangaistusalueen ulkopuolella, eikä Espanyol saanut vapaapotkusta mitään vaarallista aikaan. Hieman myöhemmin se loi kuitenkin pitkästä hyökkäyksestä kunnon hässäkän, mutta Carvajal putsasi pallon päällään pois maaliviivalta.

Illan komeimmasta maalista vastasi kotijoukkue Espanyol, kun pelattiin 81. peliminuuttia. Marc Roca keskitti ja Roberto Rosales otti pallon hienosti haltuun ja tykitti voimalla maalin kattoon. Tuomaristo hylkäsi venezuelalaisen taidonnäytteen ensin paitsiona, mutta tuomio korjattiin videotarkistuksen jälkeen. Realin paitsiolinjan rikkoi muuta linjaa alempana vaihdosta kentälle päässyt Marcelo.

Enempää maaleja ei nähty, joten niinpä loppunumeroiksi jäi Barcelonassa Espanyol 2, Real Madrid 4.