Ajaxin kykyjenetsijä Toni Bruins uskoo Barcelonan tehneen Frenkie de Jongin kohdalla erinomaisen hankinnan. 21-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyi Ajaxista alkuviikosta Camp Noulle 75 miljoonan euron hintaan.

De Jongista on povattu Sergio Busquetsin pitkäaikaista korvaajaa. Bruins näkee kuitenkin hollantilaisessa enemmän Andrés Iniestan kaltaisen syöttötaiturin.

– Hänellä on loistava tekniikka. Hän on huippuluokan pelaaja, Bruins kehui Esports Copelle.

– De Jong voi pelata Busquets’n paikalla, mutta hän ei ole puolustamisessa Sergion tasolla. Häneltä kuitenkin löytyy poikkeuksellisia kykyjä. Hän voi pelata Xavin roolissa, mutta on enemmän Iniestan kaltainen.

– Hänen pelaamisensa profiloituu nousuihin vasemmalta ja pelinäkemykseen hyökkäysalueella. Hänellä on Michael Laudrupin kosketus.

Bruins myös näkee de Jongissa yhden heikkouden jota tulisi kehittää. Fyysistä voimaa tarvittaisiin lisää.

– Hänen täytyy kehittyä fyysisesti. Hän on nuori, vasta 21-vuotias. Hänen täytyy kasvaa kilpailemaan espanjalaisessa jalkapallossa. Hän voi kuitenkin tuoda lisämausteen pelaamalla Lionel Messin kaltaisten pelaajien kanssa.

– Hän ei kadota palloja, hänellä on loistava pelinäkemys ja toistan, erinomainen kosketus.