Valencia voitti tiistaina Copa del Reyn neljännesvälierien toisessa osaottelussa Huuhkajien Robin Lodin edustaman Sporting Gijónin 3-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-2. Ottelu pelattiin Mestallalla.

Valencia CF

@valenciacf
🔥 Este será el XI inicial para este #VCFSporting! 🔥 ⤵

@EASPORTSEsp

Lod, 25, oli Sportingin avauksessa ja pelasi vasempana laitahyökkääjänä täydet minuutit.

Valencia hallitsi ensimmäisellä jaksolla palloa hienokseen enemmän, mutta Sporting vastasi avauspuolikkaan jokaisesta neljästä maalintekoyrityksestä.

0 - Valencia have failed to make a shot for the first time in a first half in all competitions this season. Famine #copadelrey2019

Myös Lod pääsi yrittämään maalintekoa, mutta hän ei onnistunut hyödyntämään Francisco Molineron nappikeskitystä. Suomalaisen lähietäisyydeltä lähtenyt pusku suuntautui joitain kymmeniä senttejä ohi takatolpasta.

Gijón koki hieman ennen taukovihellystä kovan kolauksen, kun loukkantunut kapteeni Pablo Pérez jouduttiin ottamaan vaihtoon. Hänet korvasi Álvaro Traver.

Illan isäntä tuli toiselle jaksolle aivan uudenlaisella asenteella ja vyörytti hyökkäyksiä Sportingin päätyyn. Tunnin tienoilla Mestalla mylvi ja Valencia vaati itselleen pilkkua käsivirheestä, mutta tuomari ei nähnyt perusteita rangaistuspotkulle edes keskusteltuaan videoavustavien kanssa.

Ottelua oli takana 65 minuuttia, kun Valencia palkittiin painostuksestaan. Daniel Wass lähetti voimakkaan keskityksen maalille ja Santi Mina viimeisteli tarkalla puskulla. 1-0 (2-2).

Sama kaveri oli asialla myös kymmenen minuuttia myöhemmin. Mina syöksyi oikeaan aikaan Ferran Torresin keskitykseen ja sai ohjattua pallon verkkoon Sportingin puolustajan vastustelusta huolimatta. 2-0 (3-2).

Viimeisen niitin iski Ferran Torres, joka sai kunnian päättää nopean vastahyökkäyksen. Hän vei Jean-Sylvain Babinin vetoharhautuksella kahville ja sijoitti pallon vasemmalla jalallaan takakulmaan. 3-0 (4-2)

Joukkueiden tasoero oli toisella puolikkaalla ilmeinen. Ensimmäisellä jaksolla ilman laukauksen laukausta jäänyt Valencia loi jälkimmäisellä puoliajalla 11 maalintekoyritystä. Sporting Gijón laukoi avauspuolikkaalla neljästi, mutta toisella jaksolla vain kerran.

Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaava Sporting Gijón oli ainoa Copa del Reyn neljännesvälieriin selviytynyt joukkue, joka ei pelaa La Ligassa.

Aiemmin tiistaina Getafe pelasi Real Valladolidin vieraana 1-1-tasapelin ja eteni jatkoon yhteismaalein 2-1. Muiden neljännesvälierien toiset osaottelut pelataan keskiviikkona ja torstaina.