Real Madrid pelaa hankalaa kautta, sillä se on jäänyt La Ligassa jo kymmenen pisteen päähän sarjakärki Barcelonasta. Moiselta takamatkalta ei ole vielä kertaakaan sarjan 90-vuotisessa historiassa noustu mestaruuteen.

Vaikeaa on Realilla myös kentän ulkopuolella, sillä Santiago Bernabéun katsomo ei täyty entiseen malliin. Sunnuntaista ottelua Real Sociedadia vastaan seurasi paikan päällä vain 53 412 silmäparia.

Katsojamäärä on Real Madridin koko kauden kolmanneksi vähäisin, ja toisiksi kehnoin lukema sarjaotteluissa. Vain avauskierroksen Getafe-pelissä katsojia oli vielä vähemmän.

Yhtenä selityksenä kehnoon katsojamäärään on pidetty ottelun pelaamista loppiaisena, sillä loppiainen on Espanjassa tärkeä juhlapäivä. Myös korkeita lipun hintoja on arvosteltu, sillä halvimmat pääsyliput maksoivat tiettävästi 45 euroa.

Santiago Bernabéulle mahtuu reilut 81 000 katsojaa, mutta viimeisissä neljässä kotiottelussa (Melilla, TsSKA Moskova, Rayo Vallecano ja Real Sociedad) 60 000 katsojan rajapyykki on jäänyt rikkoutumatta.

Lähde: Bernabeu Digital