Brasilialaisnuorukaisen Malcomin siirtosaaga oli yksi viime kesän erikoisimpia. Bordeaux’ssa loistanut laituri oli jo matkalla AS Roman lääkärintarkastukseen – ja italialaisseura ehti siirrosta virallisestikin tiedottaa – kunnes reitti viime hetkellä muuttui ja Malcom tekikin sopimuksen Barcelonaan.

Barcelona maksoi Malcomista 41 miljoonaa euroa, mutta mies on mahtunut toistaiseksi Barcelonan avauskokoonpanoon vain yhdessä La Liga -ottelussa. Yhteensä minuutteja on kertynyt yhdeksässä ottelussa 296, mutta niistä 170 on tullut cup-otteluissa kolmannen sarjaportaan Cultural Leonesaa vastaan. Alle puolitoista ottelua ”tosipeleissä” puolen kauden aikana ei välttämättä ole ihan sitä, mitä Malcom siirrolta toivoi.

Kerroimme jo pari viikkoa sitten, että Barcelona on saanut rahakkaan tarjouksen Kiinasta. Nyt tarjouksen tehneeksi seuraksi on määrittynyt kuluvalla vuosikymmenellä seitsemän Kiinan-mestaruutta ja kahdesti Aasian Mestarien liigan voittanut Guangzhou Evergrande. Näin kertoo Ora Bolas -blogissaan toimittaja Bruno Andrade.

FourFourTweet

@FourFourTweet
BREAKING: Guangzhou Evergrande have made a €50m bid for Barcelona's Malcom [Goal]

Evergranden tarjous on suuruudeltaan 50 miljoonaa euroa, joten siirron toteutuessa Barcelona tekisi sievoisen voiton. Siirtokorvaus voisi nousta erilaisten menestysbonusten myötä peräti 65 miljoonaan.

[readmore from=Malcom]

Barcelona on tehnyt Guangzhou Evergranden kanssa aikaisemminkin menestyksekkäästi kauppaa. Kesällä 2017 Barca hankki Kiinasta brasilialaisen Paulinhon 40 miljoonalla. Paulinho kuitenkin siirtyi jo yhden kauden jälkeen takaisin Evergrandeen, ensin lainalle ja ensi kesänä pysyvällä siirrolla. Barcelona nettoaakin Paulinhosta näinä päivinä 50 miljoonaa euroa, eli 10 miljoonaa enemmän kuin se miehestä maksoi.

21-vuotias Malcom on saanut jo kutsun Brasilian A-maajoukkueeseen, muttei vielä ole debytoinut Selecaon paidassa.