Listasimme uudenvuoden kunniaksi viisi pian alkavan tammikuun siirtoikkunan mielenkiintoisinta nimeä La Ligan kannalta.

Mukaan mahtuu neljä La Ligasta mahdollisesti poistuvaa huippupelaajaa ja yksi sarjaan kenties saapuva halpa loistoyksilö.

Éver Banega, Sevilla

Banega oli syyskaudella tuttuun tapaan Sevillan tärkeimpiä yksilöitä.

Teknisesti loistavana jalkapalloilijana tunnettu keskikenttäpelaaja on yhdistetty siirtohuhuissa Arsenaliin. Arsenal olisi tiettävästi valmis maksamaan argentiinalaisesta Sevillalle ulosostopykälän mukaiset 20 miljoonaa euroa.

Lähtökohtaisesti siirto on varsin epätodennäköinen, sillä Sevilla on joulutauolle mennessä mukana La Ligan mestaruustaistelussa ja raivasi tiensä jatkoon niin Eurooppa-liigassa kuin Copassakin. Sevillalaislähteiden mukaan Banega on antanut seuralle sanansa siitä, ettei aio poistua muihin maisemiin tammikuun siirtoikkunan aikana.

Jos Banega poistuu, olisi takaisku Sevillalle valtava. 20 miljoonalla eurolla ei saa Banegan kaltaista pelaajaa varsinkaan tammikuun siirtoikkunan aikana. Banega on Sevillan sydän ja jäänee siirtohuhuista huolimatta nykyiseen seuraansa.

Lucas Hernández, Atlético

Ranskalaisesta on kehkeytynyt viimeisen vuoden aikana kenties Atléticon paras puolustaja. Se on paljon sanottu, mutta Lucas on osoittanut väitteen oikeaksi.

Lucas miellyttää itsensä ennemmin toppariksi kuin laitapuolustajaksi, mutta kesän MM-kisat muuttivat Diego Simeonen mielen ja luotsi peluutti maailmanmestaria läpi syyskauden nimenomaan laitapuolustajana.

Jatkuuko Lucasin matka kasvattajaseurastaan Saksaan? Kuva: Getty

Lucasia on viety vahvasti siirtohuhuissa viimeisen kahden viikon aikana saksalaisen Bayern Münchenin riveihin. Bayern on tiettävästi valmis maksamaan Lucasin sopimuksessa olevan 85 miljoonan euron ulosostopykälän. Atlético ei luonnollisesti halua päästää kultakimpaleestaan irti ja ilmoitti välittömästi, että siirtohuhut eivät pidä paikkaansa.

Bayern on tiettävästi ilmoittanut viimeisten päivien aikana Atléticolle, ettei aio pakottaa siirtoa ja jättää Atléticon rauhaan ainakin tammikuun siirtoikkunan ajaksi. Atléticolla on siten loppukausi aikaa vakuuttaa Lucas ja tarjota ranskalaiselle rahakasta jatkosopimusta.

Denis Suárez, Barcelona

Suárezin rooli Barcelonassa on jäänyt olemattomaksi.

Keskikenttäpelaaja haluaa vaihtaa tammikuussa maisemaa peliajan perässä ja Suárez on yhdistetty useisiin seuroihin. Mediatietojen mukaan Suárez haluaisi poistua La Ligasta suuntanaan mahdollisesti Valioliigan kentät.

Kyseisistä huhuista huolimatta tiettävästi ainakin Valencia ja Suárezin entinen seura Celta ovat osoittaneet kiinnostuksensa keskikenttäpelaajaa kohtaan. Joka tapauksessa näyttäisi olevan selvää, että Suárez poistuu tammikuun aikana Barcelonasta ja valinnanvaraa tulevan osoitteen kannalta näyttäisi olevan valtavasti.

Valioliigasta ainakin Arsenal ja Chelsea ovat kiinnostuneet 24-vuotiaasta pallotaiturista. Suárez on pettynyt katalonialaislähteiden mukaan Barcelonan päävalmentajaan Ernesto Valverdeen, joka ei halunnut Suárezin poistuvan kesällä ja lupasi pelaajalle lisää peliaikaa. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut – päinvastoin. Suárez pelasi syyskauden aikana yhteensä vain 221 minuuttia.

Isco, Real Madrid

Isco on jäänyt Real Madridissa pienelle peliajalle Santiago Solarin saavuttua seuran päävalmentajaksi marraskuun alussa.

Isco on pelannut jopa puolet vähemmän Solarin alaisuudessa kuin Julen Lopeteguin, joka valmensi Real Madridia lokakuun loppuun saakka. Isco on luonnollisesti pettynyt saamaansa rooliin ja siirtohuhut ovat alkaneet liikahtaa käyntiin toden teolla viime aikoina.

Siirto on silti tammikuussa epätodennäköinen. Solari on osoittanut sen, ettei luota Iscoon, mutta Real Madrid tuskin päästää kesken kauden málagalaista muihin maisemiin. Siirto on todennäköinen kesällä, jos samainen pieni rooli jatkuu ja Solari valmentaa myös ensi kaudella Real Madridia. Asiat ehtivät luonnollisesti muuttua, mutta tällä hetkellä Isco on espanjalaismedioiden mukaan hyvin pettynyt saamaansa rooliin.

Solari on osoittanut pestinsä aikana luottavan huomattavasti Iscoa dynaamisempiin, nopeampiin ja vahvempiin pelaajiin, kuten Lucas Vázqueziin. Ken tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä Solari ei käytä avauskokoonpanossaan Iscon kaltaisia taitopelaajia, jotka hidastavat Real Madridin hyökkäyksiä.

Adrien Rabiot, PSG

Rabiot on kinkkisessä tilanteessa seurajoukkueessaan. Ranskalainen ei ole suostunut PSG:n tarjoamiin jatkosopimustarjouksiin ja Rabiot on asetettu sen johdosta harjoituskieltoon PSG:ssä.

PSG:n urheilutoimenjohtaja Antero Henrique julisti muutama viikko takaperin, että Rabiotin pelit PSG:ssä ovat pelattu. Rabiotin sopimus PSG:n kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen ja keskikenttäpelaaja saa sen ansiosta neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa tammikuun alusta lähtien.

Rabiot saattaa saapua Barcelonaan vain viidellä miljoonalla eurolla. Kuva: Getty

Rabiot on yhdistetty vahvasti Barcelonaan. Barcelona on hyvin kiinnostunut 23-vuotiaan keskikenttäpelaajan hankkimisesta. AS:n mukaan PSG saattaa myydä Rabiotin Barcelonaan tammikuun siirtoikkunan aikana vain viidellä miljoonalla eurolla, sillä Henrique haluaa mahdollisimman nopeasti ongelmatilanteesta eroon.