Palkintogaaloja on tuntunut vuonna 2018 riittävän vähän joka väliin. Seuraava pystienjakotilaisuus sentään järjestetään ensi vuoden puolella, vaikka se päättymäisillään olevaa koskeekin.

Globe Soccer -palkinnot saavat uudet omistajansa 3. tammikuuta Dubaissa. La Ligasta on totuttuun tapaan ehdolla useita nimiä, useissa kategorioissa. Painotus on vankasti Madridissa.

Palkinnon jakava taho koostuu eurooppalaisten seurojen yhteenliittymästä, sekä pelaaja-agenttien liitosta maanosassa.

Vuoden pelaajaksi on ehdolla kolmessa eri liigassa työskentelevä trio; Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé.

Vuoden valmentajan palkinnosta taas kisaavat Ranskan maailmanmestaruuteen vienyt Didier Deschamps, Atlético Madridin Diego Simeone, Real Madridia vielä keväällä valmentanut Zinedine Zidane, Juventuksen Massimiliano Allegri, sekä Liverpoolin Jürgen Klopp. Huomionarvoista on, että viimeksi mainittu on ryhmästä ainoa, joka ei palkitsemiskauden aikana ole voittanut yhtään kilpailua.

Vuoden agentiksi ovat ehdolla portugalilainen Jorge Mendes, italialainen Stefano Castagna, sekä englantilainen Jonathan Barnett.

Globe Soccer Award jaetaan myös vuoden seuralle. Sellaiseksi ovat ehdolla Mestarien liigan finalistit Real Madrid ja Liverpool, sekä Eurooppa-liigan voittaja Atlético Madrid.

Lähde: AS