Espanjan MM-kisat menivät kesällä penkin alle. Espanja putosi neljännesvälierissä kisaisäntä Venäjälle rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kyseessä ei ollut suinkaan Espanjan ainoa kyseenalainen tilanne kisojen aikana. Päävalmentaja Julen Lopetegui sai kaksi päivää ennen Espanjan MM-kisa-avausta potkut solmittuaan sopimuksen Real Madridin kanssa.

Korvaajaksi saapui kakkosvalmentaja Fernando Hierro. Hierro joutui äärimmäisen vaikeaan paikkaan ja kertoi kokemuksistaan AFE:n haastattelussa.

– Tekisin saman uudelleen uskollisuudesta. Olen täyttänyt 50 vuotta, enkä ole koskaan aiemmin nähnyt mitään samanlaista. Tuollaista tilannetta on vaikea elää muutama päivä ennen kisoja. Minun rehellisyys vei minut siihen rooliin. Ymmärsin, että minun on tehtävä se, Hierro kertasi pikaista päävalmentajan rooliaan.

– Tiesin odotusarvojen olevan korkealla. Kyseessä oli silti äärimmäisen vaikea tilanne. Haluan kiittää jalkapalloilijoita avusta, mutta aina asiat eivät onnistu. Minulla oli sopimus aina Qatarin kisoihin (vuonna 2022), mutta päätin purkaa sen ja erota kisojen jälkeen.