Gareth Balen hattutemppu seurajoukkueiden MM-kisojen välierässä keskiviikkona vei Real Madridin kilpailun finaaliin.

Madrid voitti japanilaisen Kashima Antlersin 3-1. Bale iski illan ensimmäisen osuman avauspuolikkaan loppuhetkillä ja viimeisteli vielä kaksi maalia ennen kuin tuli tunnin kohdalla vaihtoon. Walesilaisen hattutemppu merkitsi sitä, että Shoma Doin maali jäi Kashimalle vain lohdutuskavennukseksi.

Bale pelasi ottelussa normaalista poiketen hyökkäyksen vasemmalla laidalla. Hän aloitti uransa vasempana laitapuolustajana, mutta siirtyi hiljalleen kohti hyökkäystä ja nimenomaan sen oikeaa laitaa, josta hän pääsee leikkaamaan sisään ja ampumaan vahvemmalla, vasemmalla, jalallaan.

Walesilaislaituri kertoi pelaavansa siellä, missä päävalmentaja Santiago Solari käskee hänen pelata.

– Pelasin (aiemmin) urallani vasemmalla laidalla. Minulla ei ole vaikeuksia pelata siellä. Pystyn pelaamaan oikealla, vasemmalla tai keskellä. Menen sinne, mihin valmentaja käskee, sanoi Bale FourFourTwon mukaan.

– On mahtavaa tehdä maaleja, mutta tärkein asia oli auttaa joukkue finaaliin. Tämä oli tärkeä voitto. Me tiesimme, että tästä tulisi vaikea peli. Meidän oli vain pelattava ammattimaisesti, otettava voitto ja päästävä loppuotteluun.

– Tämä on jälleen yksi pokaali. Se on tärkeä minulle, koska seuralle on tärkeää voittaa pokaaleja. Sen eteen kaikki pelaajat tekevät töitä.

Real Madrid kohtaa lauantaina seurajoukkueiden MM-kisojen finaalissa arabiemiirikuntalaisen Al-Ainin.