Baskimaan jalkapalloliitto FVF vietti keskiviikkona yleiskokousta, ja teki kokouksen osana merkittävän päätöksen. FVF päätti kokouksessa yksimielisesti hakea UEFA:n ja FIFA:n jäsenyyttä ja maajoukkueelleen virallista statusta.

Päätös syntyi äänestyksessä murskaavaan tyyliin, sillä esityksen puolesta äänesti 43 edustajaa, eikä sitä vastaan yksikään. Yksi edustaja äänesti tyhjää.

Baskimaan palloliiton hakemuksen läpimenoa ei pidetä alkuunkaan realistisena. Jotta UEFA tai FIFA voisi sen jäsenekseen hyväksyä, pitäisi sille saada Espanjan jalkapalloliitto RFEF:n suostumus. Tämä on käytännössä mahdotonta.

Baskimaan maajoukkue on pelannut vuosien saatossa kymmeniä epävirallisia maaotteluita, joista toistakymmentä 2010-luvulla. Viimeksi lokakuussa Baskimaa pelasi ystävyysottelun Venezuelaa vastaan.

Maajoukkue koostui lähes kokonaan kokeneista ja rutinoituneista La Liga -pelaajista, jotka edustavat ennen muuta alueen valtaseuroja Athletic Bilbaota ja Real Sociedadia. Joukkueessa nähtiin tuolloin myös Espanjaakin edustavat Asier Illarramendi sekä Iñigo Martínez.