TsSKA Moskova järjesti suuren yllätyksen Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella voitettuaan kolme kertaa peräkkäin kilpailun voittaneen Real Madridin Bernabéulla maalein 3-0.

Ottelussa ei ollut Real Madridin kannalta panosta, sillä seura oli varmistanut lohkovoittonsa edellisellä kierroksella voitettuaan AS Roman Italiassa.

TsSKA nappasi johtoaseman kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä. Venäläiset hyökkäsivät nopeasti vastaan pallonriiston jälkeen ja rakensivat maalipaikan Fyodor Chaloville, eikä 20-vuotias hyökkääjä epäonnistunut paikassaan.

Seuraavaa vierailijoiden osumaa ei tarvinnut odottaa kauaa. TsSKA siirtyi kahden maalin etumatkalle vain kuusi minuuttia Chalovin maalin jälkeen. Mario Fernandes nousi komeasti laidaltaan Real Madridin boksiin ja pallo päätyi lopulta Georgi Schennikoville, joka laukoi TsSKA:n toisen osuman.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Ja lisää tulee! Georgi Schennikov sijoittaa pallon verkkoon. Real Madrid – TsSKA Moskova 0–2! Kaikille kenkää?! #UCLfi

Real Madrid sai ikäviä uutisia toisella jaksolla, kun Gareth Bale loukkasi nilkkaansa kulmatilanteessa. Real Madridin päävalmentaja Santiago Solari päätti kuitenkin jättää Balen kentälle.

TsSKA laittoi ottelun pakettiin vartti ennen loppua, kun 19-vuotias Arnór Sigurðsson laukoi pallon ovelasti ohi Thibaut Courtois’n.

Panokset eivät ole kovat isännillä, mutta melkoinen nöyryytys menossa Bernabeulla. Arnor Sigurdsson lataa TsSKA Moskovan 3–0-johtoon Real Madridia vastaan! 😮 #UCLfi

Kyseessä on Real Madridin seurahistorian suurin tappio Mestarien liigassa kotikentällään. TsSKA:sta tuli samalla ensimmäinen joukkue kymmeneen vuoteen, joka onnistui voittamaan Real Madridin kahdesti lohkovaiheen aikana. Viimeksi siinä onnistui Juventus vuonna 2008.

TsSKA-tappion myötä myös Real Madridin kirous sinipunaisissa pelipaidoissa pelaavia joukkueita vastaan jatkui. Real Madrid on hävinnyt Viktoria Plzeniä lukuun ottamatta jokaiselle sinipunaisia pelipaitoja käyttäville seuroille tällä kaudella. Mukaan mahtuu TsSKA:n lisäksi Levante, Eibar ja Barcelona.

Lohkon toisessa ottelussa Viktoria Plzen kukisti AS Roman luvuin 2-1. CSKA jäi lohkon viimeiseksi.