19-vuotiasta Kai Havertzia pidetään yhtenä saksalaisen jalkapalloilun suurimmista lupauksista. Hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla on vuoteen 2022 ulottuva sopimus Bayer Leverkusenin kanssa, ja seuran manageri Jonas Boldt vakuutteli viimeksi marraskuussa, että ”Havertzin tulevaisuus on Leverkusenissa”.

Saksalainen Sport Bild arvelee kuitenkin, että Havertz saattaa sittenkin vaihtaa maisemaa jo tulevana kesänä. Syynä tähän olisi Leverkusenin odotettua vaisumpi kausi. Werkself on Bundesliigassa vasta sijalla 11. Mestarien liigaan oikeuttavaan nelossija on seitsemän ja Eurooppa-Liigan paikkakin viiden pisteen päässä. Havertzin uskotaan pitävän kehityksensä kannalta ensiarvoisen tärkeänä sitä, että hän pääsee pelaamaan myös europelejä.

Sport Bildin mukaan lukuisat Euroopan suurseurat tarkkailevat Havertzia. Muun muassa Manchester City, Manchester United, Liverpool, Real Madrid ja PSG ovat nuorukaisesta kiinnostuneita, mutta kaikkein ahnaimmin miestä halajaa lehden tietojen mukaan Barcelona. Barcan skouttien kerrotaan olevan paikalla lähes jokaisessa Leverkusenin ottelussa Havertzia katsastamassa.

Konkreettisia neuvotteluja siirrosta ei ole aloitettu, mutta seurat ovat keskusteluyhteydessä Havertzin agentin kanssa.

Havertzin sopimuksessa ei ole ulosostopykälää, joten edessä voivat olla kiivaat siirtoneuvottelut. Sport Bild uskoo siirtosumman voivan kohota jopa 80 miljoonaan euroon.

Lähde: Transfermarkt