Athletic Bilbao on Real Madridin ja FC Barcelonan ohella ainoa seura, joka on ollut mukana kaikilla 88 La Liga -kaudella. Nyt, kun kaudesta on pelattu reilu kolmasosa, Athletic uhkaa kuitenkin vajota aitoon putoamiskamppailuun.

14 ottelustaan Athletic on voittanut vain yhden, ja senkin sarjan avauskierroksella.

OptaJose

@OptaJose
13 - Athletic have not won any of their last 13 La Liga games (D8 L5), their worst ever run in the competition. Precipice.

Viimeinen pisara seurajohdolle oli maanantainen 0-3 -tappio Levantea vastaan. Kuten olettaa sopi, veti sikariporras tästä odotetun johtopäätöksen ja erotti toimestaan kesällä palkkaamansa päävalmentajan, argentiinalaisen Eduardo Berizzon.

Keskiviikosta lähtien Baskimaan ylpeyttä valmentaa seuran oma kasvatti Gaizka Garitano. Garitano ei koskaan pystynyt pelaajana etenemään Athleticin edustusjoukkueeseen, vaan pelasi vain seuran reserviryhmässä. Pääsarjakokemusta hän sai kahden kauden ajalta vuosina 2005-2007 Athleticin verivihollisen Real Sociedadin riveissä.

Valmennusuransa Garitano aloitti Eibarissa, jonka hän johdatti seurahistorian ensimmäiseen pääsarjanousuun vuonna 2014. Eibarin jälkeen hän on valmentanut Real Valladolidia ja Deportivo La Coruñaa, ja nyt on edessä haastava tehtävä kotikaupungin ylpeyden peräsimessä.