Gironan maalitykki Cristhian Stuani on ollut liekeissä. 32-vuotias uruguaylainen on tehnyt syksyn 11 sarjapelissään 10 maalia, ja johtaa La Ligan maalitilastoa, vaikka mieheltä jäi kaksi peliä väliin loukkaantumisen takia.

Kaikilla ei kuitenkaan ole Stuanista pelkästään hyvää sanottavaa. Sunnuntain ottelussa Espanyolia vastaan Stuani teki kaksi maalia, mutta löi myös Espanyolin toppari David Lópezia kyynärpäällä. 29-vuotias López lataakin Stuanille täyslaidallisen ja leimaa tämän likaiseksi pelaajaksi.

– Haluan onnitella Stuania, koska hän johtaa maalitilastoa, pelaa todella korkealla tasolla ja he voittivat meidät. Henkilökohtaisella tasolla se tilanne vain oli täydellisen sopimaton. Olen katsonut sen uusintana tuhat kertaa, ja se oli väkivaltainen teko, López sanoi lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

– Stuani teki sen tahallaan, hän tiesi, missä olen, eikä vain suojannut itseään. Se oli vaarallinen ja pelottava teko. Hän jättää kyynärpäänsä taakse ja tietää, että jotain tapahtuu.

– Se ei ollut ensimmäinen kerta. Kolmessa pelissä minulle on käynyt niin neljä kertaa. Hänen nöyrä puheensa, jossa hän selitti sen olleen vahinko, ei auta minua. Olen tehnyt parhaani ymmärtääkseni sen. Hän mursi nenäni, teki minua vastaan kolme maalia lisää enkä sanonut mitään, mutta nyt haluan sanoa, etten ole typerä.

– Kyse on kunnioituksen puutteesta ammattilaista, pelikaveria ja entistä joukkuetoveria kohtaan. Olemme tunteneet pitkään, mutta tällaisten tekojen takia olen menettänyt arvostukseni ja ihailuni häntä kohtaan, López lataa.

La Liga Lowdown 🧡🇪🇸⚽️

@LaLigaLowdown
🗣 @Aeroslavee:

David López speaks about his incident with Stuani.

A nasty elbow to the face which ended in a yellow card for the uruguayan player.

👉 "He did it on purpose, he knew where I was".

👉 "In three games against him he's done it four times".

#LLL
🧡🇪🇸⚽️

Humor Perico

@humorperico
Las duras y directas declaraciones de David López sobre Stuani. Demostando que se puede responder con clase y elegancia cuando el cuerpo te pediría rabia y venganza.

Tenemos capitán. Y vale un imperio. Uno de los nuestros. #rcde

Kun López oli päässyt vauhtiin, ei häntä pidätellyt enää mikään. Hän pyysi tuomareita kovempiin otteisiin Stuania kohtaan.

– Tiedän, että Stuani on kilpailuhenkinen ja pelaa aina kovaa. Joskus voi sitten saada iskuja. Ymmärrän sen, treeneissäkin sattuu sellaista.

– Kun menin kotiin tuohtuneena ja näin sen tilanteen tahallisuuden, poltin päreeni. Tarvitsin aikaa ajatella.

– En voi pyytää Stuania olemaan vähemmän aggressiivinen, mutta voin pyytää tuomaria pitämään häntä silmällä. Jos tuollainen sallitaan ja siitä selviää ilman varoitusta, hän tekee jatkossakin niin. Jos Stuani saa punaisen kortin ja jättää joukkueensa vajaalle, niin ehkä hän sitten miettii tekojaan, López pohtii.

David López jäi myös odottamaan Stuanin anteeksipyyntöä, mutta turhaan.

– Hänellä on numeroni, mutta en ole kuullut hänestä. Jokainen on oma lajinsa. Minä olen aina pelannut reilusti, mutta meillä kaikilla on omatuntomme.

[readmore from=Stuani-Cristhian]

López on keskustellut tilanteesta pelikavereiden kanssa. Nämä ovat hänen kanssaan samaa mieltä, mutta kehottavat tätä olemaan itsekin aggressiivisempi.

– En ole sellainen. Ylikova pelaaminen ei auttaisi joukkuettani, koska voisin joutua pelikieltoon. On totta, että topparin on oltava kova ja aggressiivinen, mutta ei koskaan pahoilla tarkoitusperillä.

– Olen aina pelannut kovaa ja mennyt pääpalloihin täysillä, mutta en ikinä satuta tarkoituksella vastustajaa.

Cristhian Stuani ja David López olivat seurakavereita Espanyolissa kausina 2012-2014.