Everton on kiinnostunut ostamaan Barcelonan André Gomesin itselleen. Asiasta kertoi Evertonin päävalmentaja Marco Silva.

Gomes pelaa kuluvan kauden lainalla liverpoolilaisseurassa. Everton maksaa laina-ajalta 2,25 miljoonan euron korvauksen. Liverpool Echon tietojen mukaan Barcelona ei suostunut viime kesänä kuuntelemaan ostotarjouksia Gomesista, mutta ensi kesänä Everton aikoo yrittää uudelleen.

Gomesin alku Evertonissa oli hankala loukkaantumisen vuoksi, mutta kuukausi sitten tulleen debyytin jälkeen Gomes on pelannut pelistä toiseen täydet minuutit. Lauantaisessa Cardiff-voitossa Gomes oli Evertonin parhaita pelaajia.

– Luulen, että sopivalla hetkellä meidän on tehtävä jotain, jotta saisimme hankittua Andrén kaltaisen pelaajan itsellemme, Silva sanoi lehdistölle.

– Meillä on riittävästi aikaa. Olemme tyytyväisiä häneen. Meidän ei kannata paljon puhua hänestä, sillä on meille parempi että he [Barcelona] unohtavat hänet!

[readmore from=Siirtouutiset]

– Asiaa pitää lähestyä sopivalla hetkellä. Andrélla on hyvä vire päällä, mutta emme halua kasata paineita hänelle. Nyt on vielä liian aikaista.

– Kauden päätteeksi keskustelemme pelaajien ja seurojen kanssa. Sitten päätämme, yritämmekö ostaa vai emme.

25-vuotias Gomes siirtyi Valenciasta Barcelonaan 37 miljoonan euron kaupassa kesällä 2016. Barcassa vastuu jäi vähäiseksi, joskin Gomes pelasi kahden kauden aikana 78 ottelua. Portugalilaisen sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2021.