Athletic ja Getafe päätyivät sunnuntaina La Ligassa 1-1 -tasapeliin San Mamésilla.

Athletic jatkaa tasapelin myötä putoamisviivan alapuolella. Baskiseura on voittanut kuluvan sarjakauden aikana vain yhden ottelun. Täysi pistepotti tuli kauden avauskierroksen Leganés-ottelussa. Voitoton putki on Athleticin mittavan historian pisin.

Tappiokaan ei olisi ollut kaukana, jos Getafelle oltaisiin vihelletty rangaistuspotku ottelun lisäajan viimeisillä sekunneilla. Athleticin Iñigo Martínez repi boksissa kaksin käsin Getafen maalintekijän Jaime Matan maihin pallontavoittelutilanteessa. Hidastuksien perusteella kyseessä oli selvä pilkku, mutta VAR ei puuttunut lopulta tilanteeseen.

Getafen pelaajat eivät uskoneet tapahtunutta todeksi. José Bordalásin miehistön avainpelaaja Vitorino Antunes kommentoi tilannetta ottelun jälkeen Instagramissa.

– Aivan uskomatonta. Meidän on pelattava joka viikonloppu siten, että pelitavastamme valitetaan ja tuomarit eivät tuomitse tilanteita. VAR:n pitäisi parantaa asioita, ei pahentaa niitä. Olen ylpeä tästä joukkueesta ja jatkamme näin. Kaikki ovat meitä vastaan, mutta se ei haittaa, Antunes kirjoitti.