Real Madrid sai Iparualla lunta tupaan Eibarin tylyssä käsittelyssä. Altavastaajana lähtenyt kotijoukkue murjoi jättiläisvieraansa puhtaasti 3-0.

Tappio oli Real-valmentaja Santiago Solarin ensimmäinen seuran peräsimessä. Eibar ei ollut koskaan aiemmin voittanut Madridia.

Vierasjoukkue Real oli lähellä avausmaalia jo 10. minuutilla. Marco Asensio petasi paikan Karim Benzemalle, joka ampui matalan laukauksen kohti tyhjäksi jäänyttä Eibar-maalia. Isännät pelasti Cote. Puolustaja peitti yrityksen maaliviivalta.

Eibar puolestaan yllätti ensimmäisen vartin jälkeen. Marc Cucurella tarjoili syötön Kike Garcialle, jonka laukauksen Courtois torjui eteensä. Gonzalo Escalante iski kiinni irtopallon tökkäsi pallon Real-vahdin taakse.

Tuomari ensin hylkäsi maalin paitsiona, mutta hyväksyi osuman VAR-tarkastuksen jälkeen.

Eibar kasvatti etumatkaansa toisen puoliskon alussa. 51. minuutilla Cucurella päihitti juoksussa Álvaro Odriozolan ja ruokki tarkalla syötöllä Sergi Enrichiä keskustaan. Hyökkääjä sijoitteli matalan vedon vasempaan alanurkkaan, jonka myötä isännät siirtyivät kahden maalin johtoon.

Kolmatta osumaakaan ei tarvinnut odottaa pitkään. 56. minuutilla Eibar rankaisi jälleen kerran.

Real epäonnistui purkamaan Cucurellan vasemmalta laidalta lähteneen keskityksen. Näin Kike pääsi nousemaan boksin sisään ja painamaan maalin edustalta vapaan pallon Realin verkkoihin.

Eibarin paine jatkui ja seuraavan tilanteen aika oli 62. minuutin kohdalla. Fabián Orellana ohitti helposti Dani Ceballosin ja pääsi nokikkain Courtois’n. Tällä kertaa belgialainen kuitenkin venyi näyttävään torjuntaan. Myös chileläisen Orellanan laukaus kohdistui melko päin Courtois’ta.

Lisämaaleja lopulta nähty ja kotijoukkue pääsi juhlimaan harvinaista voittoa makoisasti 3-0-lukemilla.

Eibar on sarjassa pisteiden myötä seitsemäntenä. Eroa kuudentena majailevaan Realiin on vain kaksi pistettä.

Eibar Real Madrid 3-0 (1-0)

16′ Gonzalo Escalante 1-0
52′ Sergi Enrich 2-0
57′ Kike Garcia 3-0