21-vuotias ranskalainen Ousmane Dembélé on ollut viime päivinä myrskyn silmässä. Vaikka taitava nuorukainen onkin väläytellyt aika ajoin osaamistaan, on Dembélé ajautunut myyntihuhuihin kentän ulkopuolisten tapahtumien vuoksi. Hän on myöhästellyt useaan kertaan ja kerran koko Barcelonan treenit jäivät väliin. Syyksi Dembélé ilmoitti mahataudin, mutta mediatietojen mukaan hän nukkui pommiin pelattuaan yömyöhään videopelejä.

Peliurallaan sekä Barcelonaa, Real Madridia että Atlético Madridia edustanut saksalainen Bernd Schuster antoi Dembélén tapauksesta oman näkemyksensä – eikä se anna uskoa parempaan tulevaisuuteen.

– On pelaajia, jotka ovat arvokkaita Barcalla ja pelaajia, jotka eivät ole. Sen näkee jo alusta lähtien, ei siihen tarvita kolmea kautta, 58-vuotias Schuster sanoi Onda Ceron El Transistorille.

– Joillain pelaajilla ei ole Barcassa menestymiseen tarvittavaa luonnetta, ja Dembélé on yksi niistä pelaajista. Barca ei nähnyt vaivaa ottaakseen selvää siitä, millainen Dembélé on kentän ulkopuolella, ja se oli virhe. Barca on Dembélélle liian iso pala.

[readmore from=Dembele-Ousmane]

Nykyisin kiinalaista Dalian Tifangia luotsaava Schuster valmensi peliuransa päätyttyä puolentoista kauden ajan Real Madridia, ja puhuu myöhästelyjen suhteen kokemuksesta.

– Minulla oli Madridissa Dembélén kaltainen pelaaja, joka oli aina myöhässä. Eivät sellaiset opi. Pyysin kapteeneja juttelemaan hänen kanssaan, Schuster muistelee.