La Ligan syyskauteen on mahtunut valtavasti yllätyksiä. Suurten ja keskisuurten kompastelut ovat tarjonneet pienemmille mahdollisuuden haistella La Ligan kärkipään ilmapiiriä, ja europaikoista onkin tämänhetkisen sarjatilanteen mukaan taistelemassa muun muassa Espanyol, Real Valladolid, Levante ja Girona.

Kaikkein suurin yllättäjä on kuitenkin sarjassa neljäntenä keikkuva Alavés. Alavés osallistuu 13. sarjakierroksen avausotteluun, ja jos se hakee Leganésin kotikentältä Butarquelta voiton, saa se paistatella ainakin yhden päivän sarjajohtajana.

Helpommin sanottu kuin tehty, toteaa kuitenkin Alavésin valmentaja Abelardo Fernández.

– Leganés olisi ansainnut enemmän pisteitä kuin se on saanut. Se on fyysinen, valmentaja Mauricio Pellegrinon tyylinen joukkue, ja todella vahva kotikentällään, Abelardo totesi lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

– Leganés on pelannut kolmen topparin linjalla ja neljällä puolustajalla. Se on erikoistilanteissa erittäin vaarallinen ryhmä, joka pyrkii jakelemaan paljon keskityksiä.

[readmore from=Alaves]

Abelardo vähättelee samalla Alavésin omaa komeaa sarjasijoitusta ja toteaa, että edessä on vaativa ja hankala ohjelma. Silti hän nauttii ryhmänsä vahvasta alkukaudesta ja toteaa, että siitä sopisi palkita myös jonkun pelaajan maajoukkuekutsulla.

– Nyt, kun Luis Enrique on laajentanut näkemystään ja nimennyt pelaajia maajoukkueeseen monista joukkueista, olisi hienoa, jos mukaan pääsisi Alavésinkin pelaaja.

– Huomenna voimme kuitenkin mennä nukkumaan sarjajohtajina, ja se on meille todella upea asia, Abelardo totesi torstaisessa pressissä.