35-vuotias keskikentän pohjapelaaja Gabi siirtyi viime kesänä Barca-legenda Xavin seurakaveriksi qatarilaiseen Al Saddiin. Nyt kaksikko pohjusti El Largueron radiohaastattelussa lauantaista kärkikamppailua Atléticon ja Barcelonan välillä.

Xavin tavoin myös Atlético-konkari Gabi valmistautuu jo henkisesti peliuraa seuraaviin valmentajan tehtäviin. Gabi ei sulje pois ajatusta myöskään isosta vastuutehtävästä, Diego Simeonen työn jatkamisesta kotiseura Atletissa.

– Pidän ajatuksesta ryhtyä valmentajaksi ja valmistaudun siihen. Helppoa työ ei ole.

– Simeonen paikan periminen olisi minulle helppoa, koska tunnen ”Cholon” ja joukkue on rakennettu hänen tyylilleen. Minun pitäisi valmistautua hyvin, mutta en tiedä, voisinko ottaa sen roolin. Cholon päihittäminen pokaalien määrässä ja luonteessa on hankalaa. Jos ryhdyn johonkin, haluan auttaa ja olla siinä paras. Toivottavasti Cholo jatkaa vielä pitkään, Gabi lisää.

Juuri Simeone on tämänhetkisessä Atléticossa Gabin mukaan tärkein henkilö.

Antoine Griezmann on ratkaiseva kaikilla pelin osa-alueilla ja (maalivahti) Jan Oblak pelastaa otteluita. He ovat kaksi tärkeintä pelaajaa. Simeone on rakentanut projektin, hän on hankkinut tavallisia pelaajia ja tehnyt heistä hierarkian pelaajia. Cholo on korvaamaton, Gabi lataa.

Gabin mielestä vanha pelikaveri Antoine Griezmann ansaitsisi epäilemättä Ballon d’Or -palkinnon oltuaan ratkaiseva pelaaja MM-finaalissa ja Eurooppa-liigan loppuottelussa. Radiohaastattelussa Gabi muisteli alkukesän siirtosaagaa, kun vielä arvuuteltiin, siirtyisikö Griezmann Barcelonaan vai ei.

– Ne olivat hämmentäviä viikkoja. Hän sanoi meille jäävänsä, mutta toisaalta hän sanoi meille lähtevänsä. Se oli kummallista.

– Hän kuitenkin rauhoitteli meitä ennen kaikkea sen viimeisen pelin jälkeen, jossa hänelle vihellettiin. Pelikaverit ja Cholo puhuivat hänen kanssaan. Griezmann rauhoittui ja vakuutteli meille jäävänsä. Hän teki päätöksen viime hetkellä.

Gabi kuvailee haastattelussa Lionel Messiä ”vertaansa vailla olevaksi”. Atléticon ex-kippari joutuukin kovan pähkinän eteen, kun häneltä kysytään, kenet hän hankkisi Barcelonasta, jos Messi ei olisi saatavilla.

– Paras otettiin jo pois. Kaikki on hyvin tasaista. Meillä on parempi maalivahti ja puolustukset ovat samalla viivalla. Messi on ainoa.

Gabin mielipidettä tiedusteltiin myös Atléticolle ominaista pelitapaa koskien. Ovatko Atléticon pelaajat taistelijoita ja painijoita, Barcan pelatessa kaunista jalkapalloa?

– Minä nautin Atletin pelaamisesta. Näiden kymmenen vuoden ajan nautin pallon riistämisestä ja pitkän syötön pelaamisesta Diego Costalle, joka teki maalin. Jokainen nauttii eri asioista ja kaikki puolustavat sitä, millä tavalla on saavuttanut menestystä.

– Minä olen voittanut tällä pelityylillä, eikä se häiritse minua. Pelaan mieluummin tällä tavalla ja voitan, kuin että menisin Metropolitanolle (Quique) Setíenin pelitavalla ja häviäisin 0-1. Pelaan voittaakseni.

– Luulen, että Atlético saa juuri tällä pelitavalla pelaajistaan parhaan esiin. Jos he yrittäisivät pelata kuten Barcelona, en usko heidän taistelevan mestaruuksista, Gabi tiivistää.

Atlético-Barcelonan tulosveikkaus ei tuota Gabille vaikeuksia:

– Se on myyttinen 1-0.

Lähde: AS