Real Madridin legendapelaaja Fernando Hierro kertoi Radio Napolin haastattelussa mietteitään entisen työkaverinsa Julen Lopeteguin ajasta seurassa.

Hierro toimi Espanjan maajoukkueen jalkapallojohtajana, kunnes hänet nimitettiin yhtäkkiä joukkueen päävalmentajaksi. Maajoukkuetta luotsannut Lopetegui oli hyväksynyt Real Madridin sopimustarjouksen juuri ennen Venäjän MM-kisoja, ja hänen kerrottiin siirtyvän Los Blancosiin turnauksen jälkeen.

Espanjan jalkapalloliitto ei kuitenkaan katsonut Lopeteguin ja Madridin tempausta hyvällä, vaan antoi valmentajalle kenkää vain pari päivää ennen joukkueen ensimmäistä ottelua kisoissa. Hierron alaisuudessa Espanja eteni alkulohkosta jatkoon, mutta tippui heti neljännesvälierässä hävittyään rangaistuspotkukilpailussa isäntämaa Venäjälle. Hierro jätti päävalmentajan pestin kisojen jälkeen.

Lopeteguin tarina Real Madridissa ei ollut juurikaan ruusuisempi. Hän kesti Madridin suurseurassa vain 14 ottelua, kunnes hän sai potkut lokakuussa.

Hierro uskoo, että Lopetegui on kaikesta huolimatta loistava valmentaja.

– On hyvin vaikeaa puhua kollegasta, jonka kanssa työskentelin pitkään. Hän tarvitsi mahdollisesti, kaikkien muidenkin valmentajien tapaan, aikaa ja rauhaa. Ei ole helppoa mennä joukkueeseen, joka on voittanut Mestarien liigan edellisellä kolmella kaudella. Tietysti Julen on mahtava valmentaja, sitä minä en epäile yhtään.

Hierro uskoo monien muiden tapaan, että Cristiano Ronaldon siirto Juventukseen hankaloitti Lopeteguin urakkaa entisestään.

– On aina vaikeaa elää ilman Ronaldon kaltaista pelaajaa ja mahtavaa persoonaa. Tein töitä hänen kanssaan ja tiedän, että hän on poikkeuksellinen pelaaja. Hän tekee 40-50 maalia vuodessa. Häntä on vaikeaa korvata.

– Jos hän on pelannut joukkueessa niin pitkään, niin on normaalia ikävöidä häntä. Hänellä on voittajan asenne, joka leviää myös hänen kollegoihinsa. Hänen (onnistunut) sopeutumisensa Serie A:han ei yllätä minua lainkaan.