Eibar isännöi viikonloppuna La Ligassa Real Madridia 7000 katsojaa vetävällä Ipurúalla.

José Luis Mendilibarin luotsaama Eibar aloitti kauden heikosti, mutta viime aikoina ottelut ovat sujuneet paremmin ja pistetili on kertynyt siten, että seura on jo viiden pisteen päässä putoamisviivasta.

Real Madridin kohtaaminen on luonnollisesti piskuiselle Eibarille kauden suurimpia otteluita.

Marca vieraili Ipuruálla ennen viikonlopun ottelua ja haastatteli urheilutoimenjohtaja Fran Garagarzaa. Garagarza avasi lehdelle Eibarin tapaa hankkia pelaajia.

– Meillä seurajohdossa jokainen seuraa jotain tiettyä sarjaa. Etsimme kyseisistä sarjoista tietynlaisia pelaajia, jotka sopivat pelitapaamme ja seuraamme. Kun yksi meistä kiinnostuu jostain pelaajasta, niin kyseinen pelaaja etenee seuraavan valmentajamme tarkkailtavaksi. Jos kaksi on jo siirron puolella, niin siinä tapauksessa tekninen johtajamme tutustuu pelaajaan. Sitten minä ja lopulta edustusjoukkueen päävalmentaja.

– Jos jo edustusjoukkueen päävalmentaja seuraa pelaajaa, niin siinä vaiheessa minä olen jo istunut alas ja neuvotellut pelaajan kanssa. Seuraamme useita asioita hyvin tarkasti. Jopa sitä, miten pelaaja lämmittelee, millä tavalla hän poistuu stadionilta, minkälainen auto hänellä on, onko hänellä lippis päässä.. Kaikella on väliä, Garagarza avaa.

Eibar ei koskaan hanki pelaajaa, ellei seura ole puhunut ennen sitä hankittavan pelaajan kumppanille.

– Se kuuluu asiaan, tietenkin. Emme ikinä hanki pelaajaa ennen kuin puhumme hänen vaimolleen. Se on hyvin tärkeää. Haluan vaimon tietävän keitä olemme, mitä hän tulee löytämään Eibarissa, millainen seura ja presidenttimme ovat. Kysymme myös kumppanilta haluaako hän tehdä töitä. Teemme kaikkemme, jotta pelaajalla ja hänen kumppanillaan olisi mahdollisimman hyvät oltavat täällä.