Espanyolin alkukausi on ollut etenkin odotukset huomioiden suorastaan loistava. Seura on La Ligassa viidentenä vain kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta Barcelonasta.

Espanyolin avainpelaajiin kuuluva ykkösmaalivahti Diego López kertoi Marcalle huippusyksyn taustat. Lópezin mukaan Espanyolin nousu on monen asian summa.

– Tätä on vaikea selittää. Viime kaudella monet odottivat meiltä paljon, mutta emme pelanneet hyvin. Tällä kaudella asiat olivat päinvastoin. Kukaan ei odottanut meiltä mitään, mutta olemme pelanneet loistavasti. Emme olleet silti aiemminkaan niin huonoja.

– Uuden päävalmentajan saapuminen on auttanut pelaajiamme ymmärtämään, että he todella ovat valmiita taistelemaan tasaväkisesti maailman parhaita pelaajia vastaan. Olemme luoneet tiiviin blokin, joka on taitava ylöspäin ja onnistuimme pitämään hyvän puolustuksemme. Kaikki nämä yhdessä ovat tehneet meistä vahvemman joukkueen.

Entinen Real Madridin ja AC Milanin maalivahti menee ottelu kerrallaan.

– Emme ajattele pitkälle, vaan menemme ottelu kerrallaan. Tällä hetkellä ajattelen, että tästä tulee hieno kausi, koska pelaamme niin hyvin. Uskon, että olemme loppukaudellakin hyvissä asemissa. Kaudet ovat kuitenkin pitkiä ja kaikenlaista voi tapahtua, López muistutti.