Robin Lod palaa takaisin Espanjaan kahden Huuhkajissa pelatun 90-minuuttisen jälkeen. Gijónissa Lodia odottaa uusi pomo, sillä komean pelaajauran tehnyt Rúben Baraja sai viikonloppuna kenkää Sportingin valmentajan pestistä huonojen tulosten takia.

Barajan seuraajaksi nostettiin 36-vuotias José Alberto López Sportingin reservijoukkueesta. José Alberton valmentajaura on todella hurjassa nousukiidossa, sillä vielä kaksi vuotta sitten mies ansaitsi leipänsä sisustusjätti Ikean tavaratalossa.

Oviedossa syntynyt José Alberto oli valmentanut aiemmin vain pikkujunioreita, kun hän haki kaksi vuotta sitten Sporting B:n valmentajanpaikkaa. Reservijoukkue pelasi tuolloin neljännellä sarjatasolla Tercerassa, mutta José Alberton johdolla joukkue nousi sarjatasoa ylemmäs Segunda B:hen.

José Alberton oma peliura jäi vaatimattomaksi, sillä hän joutui lopettamaan pelaamisen jo 20-vuotiaana reumatismin takia. Tuolloin hän pelasi Tercerassa. Juniorina José Alberto pelasi Sportingin verivihollisen Real Oviedon joukkueessa, mutta hän ilmoittaa kannattaneensa aina Sportingia.

[readmore from=Sporting-Gijon]

José Alberton pikkuveli Dani López jatkaa pelaamista edelleen. 35-vuotias laitapuolustaja pelaa UP Langreossa Segunda B:ssä.

José Alberton kenties suurin saavutus on ollut johdattaa Astur de Oviedon juniorit Espanjan toiseksi parhaaksi ikäluokassaan. Nyt entinen Ikean työntekijä pääsee tavoittelemaan menestystä Espanjan vanhimmalla stadionilla El Molinónilla pelaavan Sporting Gijónin edustusjoukkueessa.