Espanjan pääministeri Pedro Sánchez tarjosi tänään maanantaina Marokon pääministerille Saadedín Al Othmanille mahdollisuutta liittyä Espanjan ja Portugalin MM-kisaisännyyshakemukseen. Sánchezin tarjouksesta kertovat Espanjan suurimmat mediat.

Espanjan ja Portugalin on määrä hakea vuonna 2030 pelattavaa MM-lopputurnausta isännöitäväkseen. Espanjalaislähteiden mukaan Marokon ministeriö otti tarjouksen hyvin mielin vastaan.

Marokko on hakenut aiemmin viidesti MM-kisaisännyyttä. Valinta ei ole kuitenkaan koskaan kohdistunut Marokkoon, joten liittyminen Espanjan ja Portugalin hakemukseen nostaisi valtavasti mahdollisuuksia tulla valituksi.

Espanja haluaa järjestää arvoturnauksen tulevaisuudessa. Joko vuonna 2028 pelattavat EM-kisat tai kahta vuotta myöhemmin järjestettävät MM-kisat. Pääministeri Sánchez ja Espanjan jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales neuvottelivat jo syyskuussa UEFA:n presidentin Gianni Infantinon kanssa mahdollisuudesta järjestää arvoturnaus maassa.

Espanja, Portugali ja Marokko eivät ole luonnollisesti ainoat maat, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään vuoden 2030 MM-lopputurnauksen. Argentiina, Uruguay ja Paraguay ovat jo virallistaneet yhteisen kisaisännyyshakemuksensa. Vuonna 2030 tulee sata vuotta täyteen siitä, kun historian ensimmäiset MM-kisat pelattiin nimenomaan Uruguayssa.

Myös Iso-Britannia on kiinnostunut järjestämään kyseiset kisat Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin voimin.

Lähteet: EFE, SER, El País, MARCA