Espanjan tavoitteleva lohkovoitto Nations Leaguen A-liigassa jäi haaveeksi; Englanti nappasi nelosryhmän kärkitilan kaatamalla Kroatian kotonaan 2-1.

Ryhmän lopullinen pistetilanne ei jätä arvuuttelun varaa, toisin kuin joukkueiden maalierot. Luis Enriquen ryhmän balanssi on viiden osuman verran plussalla, Englannin päästessä juuri ja juuri kuivalle maalle, tehtyään yhden maalin päästämiään enemmän. Tilastoa selittää luonnollisesti Espanjan 6-0 -tyrmäys Kroatiasta – Zlatko Dalicin miehistön saldo jumbosijalla jäi maalisarakkeessa tasan tuon kuuden osuman verran miinukselle.

Espanjan liiton presidentti Luis Rubiales antoi jopa poikkeuksellisen vahvoja, Enriquen työtä tukevia kommentteja tilanteen selvittyä.

– Tämä on joukkue, joka on rakennusvaiheessa. Etenemme askel askeleelta, ja uskomme tähän sensaatiomaisten pelaajien joukkoon. Uusi sukupolvi on nyt itsestään selvästi mukana, ja valmentajalla on meidän täysi tukemme sen esiin marssittamiseksi.

Sunnuntaina joukkue kävi Kanarian saarten puolella, kaatamassa ystävyysottelussa Bosnia ja Hertsegovinan 1-0. Maalista vastasi yksi ryhmän debytanteista, Celta Vigon Brais Mendez.

– Kaikessa, mitä Enrique tekee, hänellä on liiton maksimaalinen tuki. Nyt syntyi maali tulokkaan toimesta, joten onnittelut ovat jälleen paikoillaan.