Espanyol on La Ligassa 12 pelatun kierroksen jälkeen peräti viidentenä. Matkaa sarjaa johtavaan Barcelonaan on vaivaiset kolme pistettä.

Espanyolin avainpelaajaksi Rubin alaisuudessa noussut Hernán Pérez käväisi Marcan haastattelussa maajoukkuetauolla. Paraguaylainen totesi rohkeasti saapuessaan seuraan, että aikoo pelata Mestarien liigassa Espanyolin paidassa.

Kova tavoite on vieläkin pitkän matkan päässä, mutta Espanyol on osoittanut kykenevänsä kilpailemaan tosissaan paikasta neljän parhaan joukossa.

– En tiedä olenko oikeassa. Toivottavasti. Uskon täysin tähän pelaajistoon, joukkuetovereihini ja valmennusjohtoon. Luotan jokaiseen. Sanoin sen luodakseni entistä enemmän uskoa meihin. Toivottavasti olen oikeassa ja voimme saavuttaa sen, sillä uskolliset kannattajamme ansaitsevat sen, Pérez totesi Marcan haastattelussa.

Pérezin mukaan on selvää, minkä takia Espanyolin alkukausi on ollut seurahistorian paras.

– Sattumaa ei ole olemassa. Ainoa syy loistavaan alkukauteen on valtava määrä työntekoa. Uskomme täysin valmentajaamme ja sen vuoksi olemme korkealla sarjataulukossa. Nyt meidän on nautittava tästä ja tehtävä entistä enemmän töitä. Meidän on pidettävä jalat maassa. Olemme innoissani asioista, joita voimme saavuttaa.