Elävä jalkapallolegenda Antonín Panenka myöntää olevansa ylpeä siitä, että Real Madridin Sergio Ramos käyttää hänen aikoinaan lanseeraamaansa potkutekniikkaa rangaistuspotkuissa.

Vanhemmat jalkapallon ystävät muistavat hyvin vuoden 1976 EM-loppuottelun, jossa Tšekkoslovakiaa edustanut Panenka näytti laukovan pallon pilkulta maalivahdin vasemmalle puolelle, mutta ”tsippasikin” sen tyylikkäästi keskeltä sisään.

– Tietenkin tiedän, että Ramos laukoo rangaistuspotkuja minun tyylilläni. Kaikki sanovat niin, 69-vuotias Panenka toteaa AS-lehdelle.

– Se saa Belgradin 1976 palaamaan elämäämme uudestaan. Arvostan sitä suuresti. Mitä muistoja ja kylmiä väreitä! Olen todella ylpeä siitä, että Ramosille on kehittynyt mieltymys laukoa rangaistuspotkuja tuolla tavalla, samoin kuin monelle muulle huipputason pelaajalle.

– Ramos on kiistattomasti yksi maailman parhaista. Se ei ole ensimmäinen kerta, kun hän käyttää laukaustani. Hän tekee sen säännöllisesti, ja olen iloinen siitä.

Panenkan mukaan Ramosin ensimmäiset Panenka-rangaistuspotkut eivät olleet kaikkein kauneimpia, mutta sillä ei ole merkitystä, jos pallo menee maaliin.

– (Ramosin rangaistuspotku Celta-ottelussa) oli yksi eleganteimmista Panenka-rangaistuspotkuista, joita olen häneltä nähnyt. Nautin siitä todella ja arvostin sitä. Loistava maali, epäilemättä.

Lähde: FourFourTwo