Espanyolin Aarón Martín siirtyy pysyvästi Bundesliigan Mainziin. Asia varmistui viime viikonloppuna.

Martín siirtyi 6. elokuuta lainalle Mainziin täksi kaudeksi. Lainasta saksalaisseura maksaa kolmen miljoonan euron korvauksen.

Lainaan sisältyi velvoittava osto-optio, mikäli Martín pelaisi Mainzissa vähintään kymmenen virallista ottelua. Sen verran laadukkaasta pelimiehestä on kyse, että kymmenen peliä tuli täyteen jo viikonlopun ottelussa Werder Bremeniä vastaan. Martín on pelannut kahta vaille kaikissa Mainzin otteluissa ja aina täydet minuutit.

Martínin tasoon ja ikään (21 vuotta) nähden on suorastaan hämmästyttävää, kuinka halvalla nuorukainen lähti. Osto-option suuruus on nimittäin vain kuusi miljoonaa euroa. Lisäksi aina kun Martín pelaa 15 lisäottelua, Mainz siirtää Espanyolin tilille 250 000 euroa. Ottelubonus voi kasvaa maksimissaan kolmeen miljoonaan euroon. Asiasta kertoo AS.

Mainz siis pulittaa maksimissaankin Martínista vain 12 miljoonaa euroa. Se on melko vähän pelaajasta, jonka sopimuksessa oli aiemmin 50 miljoonan euron ulosostopykälä ja joka on pelannut 62 ottelua La Ligassa sekä seitsemän ottelua Espanjan U21-maajoukkueessa.