Uskokaa tai älkää, mutta siitä on lähes 11 vuotta aikaa, kun El Clásico viimeksi pelattiin ilman Cristiano Ronaldoa ja Lionel Messiä. Nyt Ronaldo on siirtynyt La Ligasta Serie A:n Juventukseen, ja Messi on käsivamman vuoksi sivussa, joten tällainenkin harvinaisuus tänä sunnuntaina toteutuu.

Viimeksi Espanjan suurin futisottelu – ja yksi koko maailman seuratuimmista kamppailuista – pelattiin ilman kyseisiä supertähtiä 23. joulukuuta 2007. Ainoa pelaaja, joka pelasi tuossa ottelussa vajaat 11 vuotta sitten, ja on mukana tänäänkin, on Real Madridin kapteeni Sergio Ramos.

Tähtiä ja legendoja joukkueista löytyi yllinkyllin, vaikkeivät Messi ja Ronaldo vielä olleetkaan mukana. Barcalta mukana olivat tietysti seuraikonit Xavi ja Andrés Iniesta ja hyökkäyksessä viilettivät lisäksi Ronaldinho ja Samuel Eto’o.

Alakerrassa häärivät muun muassa Eric Abidal, Carles Puyol ja Rafa Marquéz, ja maalia vartioi Victor Valdés.

Rautainen oli Realinkin miehistö. Maalin suulla palloja torjui Iker Casillas, ja oikeana laitapuolustajana pelanneen Ramosin tukena puolustuslinjassa raatoivat Pepe ja Fabio Cannavaro. Kärkikaksikko oli pelottava: Raúl ja Ruud Van Nistelrooy.

Daniel Prado

@danielpradogol
Estas fueron las alineaciones del último Clásico sin Messi y CR7, en aquella ocasión (23/12/2007) los merengues ganaron 0-1 con gol de Julio Baptista 🇧🇷. Con su equipo en la 8va posición a Lopetegui no le basta con solo ganar, sino que también tendrá que gustar. #elclasico

Vaikka kentällä häärikin pitkä liuta maailman vaarallisimpia hyökkääjiä, merkittiin ottelun ainoa maali keskikenttäpelaaja Júlio Baptistalle. Baptistan maali syntyi ottelun ensimmäisellä puoliajalla Ruud van Nistelrooyn syötöstä, ja sillä tuleva mestari Real ryöväsi täydet sarjapisteet mukaansa Camp Noulta.

Hyvin monet ottelun pelaajista ovat pelaajauransa jo lopettaneet, mutta Júlio Baptistan intohimosta lajia kohtaan kertoo, että hän pelaa edelleen, vaikka mittariin tuli lokakuun alussa jo 37 vuotta. Urallaan Serie A:ssa, La Ligassa ja Valioliigassa pelannut brasilialainen teki nimittäin elokuun alussa sopimuksen Romanian mestariseura CFR Clujn kanssa.