Javi Balboa on Real Madridin kasvatti ja seuran edustusjoukkueen entinen pelaaja.

33-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja pelasi aikoinaan 15 ottelun verran Real Madridissa, joissa syntyi kaksi osumaa. Balboa on viettänyt viimeiset vuodet espanjalaismedioissa puhumassa La Ligasta ja Real Madridista.

Balboa kertoi EFE:n haastattelussa mielipiteensä Real Madridin päätöksestä pitää Vinícius seurassa kuluvalla kaudella olemattomasta peliajasta huolimatta. Vinícius on pelannut kuluvalla kaudella Real Madridin B-joukkue Castillan riveissä kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Hän saapui Real Madridiin Brasiliasta, jossa hän pelasi pääsarjaa täysillä stadioneilla. Hän oli jo pelannut korkealla tasolla ennen Madrid-siirtoa. Mielestäni luot vain kateutta, jos tuot tuollaisen pelaajan Segunda B:hen.

– Hän saa tällä hetkellä kritiikkiä vain sen vuoksi, koska hän pelaa Segunda B:ssä ja Madrid maksoi hänestä 45 miljoonaa euroa. Real Madridin olisi kannattanut lainata Vinícius johonkin La Liga -seuraan, kuten he tekivät esimerkiksi Marco Asension kanssa. Vinícius on todistanut kuuluvansa parempaan sarjaan kuin Segunda B:hen.

Vinícius matkusti Real Madridin mukana Barcelonaan. Real Madrid kohtaa tänään Barcelonan El Clásicossa. Ottelu potkaistaan käyntiin klo. 17.15.