Sunnuntaina pelattavassa El Clásicossa on harvinaisen paljon panosta, vaikka kausi Espanjan liigassa on vasta alkutaipaleella.

Barcelona ja Real Madrid eivät ole dominoineet La Ligaa viime vuosien tapaan. Etenkin Real Madridilla on ollut suuria vaikeuksia sopeutua aikaan jälkeen Cristiano Ronaldon. Barcelona taas joutuu tulemaan toimeen useita viikkoja ilman Lionel Messiä.

– Ottelussa on oma latauksensa. Varsinkin nyt, kun kummankaan kausi ole lähtenyt varsinaisesti lentoon, niin ottelun panos on vielä suurempi.

– Kyllähän siellä fanien ja kaikkien vieterit ovat kiristyneet, ja jos tästä pelistä tappio tulee, niin aika ikävää on olla siellä pukukopissa, toteaa Laliiga.comille maalivahtilegenda Antti Niemi.

”Normaalina” La Ligan kautena Real Madrid ja Barcelona ovat tehneet hyvissä ajoin hajuraon takaa-ajajiin ja taistelleet kahdestaan mestaruudesta. Nyt yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen Barcelona toki johtaa sarjaa, mutta vain pisteellä, ja se on voittanut vain viisi peliä yhdeksästä. Real on seitsemäntenä. Eroa Barcelonaan on neljä pistettä.

– Espanjan liiga on aika hassussa tilanteessa. Ei varmaan 50 vuoteen ole ollut noin tasaista ja ettei kaksikko ole jyrännyt.

Real Madridin heikkoon menestykseen varmasti iso syy on Ronaldon poissaolo. Sunnuntaisessa El Clásicossa ei tosin nähdä toista jalkapallojumalaa Messiäkään, joka on sivussa käsivamman takia.

– Messin puuttuminen varmasti vaikuttaa tässä kohtaamisessa. Hän on ollut niin iso osa Barcelonan menestystä, Niemi toteaa.

Brittikentillä ja A-maajoukkueessa loisteliaan uran pelannut Antti Niemi katselee espanjalaisjättien kohtaamista neutraalin mielin.

– Ei ole syvempiä tunteita kumpaakaan joukkuetta kohtaan, mutta onhan se peli, jonka kyllä aina katsoo, jos on vain mahdollista.

Suora lähetys El Clásicosta C More Sport 1 -kanavalla ja C Moressa sunnuntaina 28.10. klo 17.10 alkaen. Kaikki La Ligan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.