Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan valtuusto kokousti perjantaina Ruandan pääkaupungissa Kigalissa. Yksi tapaamisen puheenaiheista oli La Ligan toive viedä Gironan kotiottelu Barcelonaa vastaan Yhdysvaltojen Miamiin tammikuussa.

La Ligan ehdotus on saanut Espanjassa kylmän vastaanoton maan jalkapalloliitolta RFEF:ltä ja pelaajayhdistykseltä AFE:ltä, vaikka sekä Girona että Barcelona ovat antaneet suostumuksensa ottelun viemiseen Atlantin toiselle puolen.

Espanjan pääsarjan presidentti Javier Tebas on jo solminut 15 vuoden sopimuksen yhdysvaltalaisen mediayhtiö Releventin kanssa pelaamisesta Pohjois-Amerikassa, vaikka hän ei ole saanut tarvittavaa suostumusta kaikilta osapuolilta. Diilin tarkoituksena on, että sarjaotteluita tultaisiin viemään Yhdysvaltoihin ja mahdollisesti myös Kanadaan

Tapaus on viilentänyt entisestään La Ligan ja Espanjan jalkapalloliiton välejä. Minkä tahansa kansallisen ottelun vieminen maan rajojen ulkopuolelle vaatii hyväksynnän kaikilta asiaankuuluvilta jalkapalloliitoilta. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että La Liga tarvitsee hyväksynnän Espanjan jalkapalloliitolta, Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta, Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitolta CONCACAF:lta sekä Fifalta.

Fifan presidentti Gianni Infantino vastustaa ehdotusta jyrkästi.

– Olen vahvasti tätä vastaan enkä anna mitään lupaa Gironan ja Barcelonan ottelun pelaamiseen Miamissa. Viralliset sarjaottelut on pelattava maan sisällä, kommentoi Infantino AS:n mukaan.

Cadena Cope uutisoi taannoin, että Tebas yrittää oikeusteitse pakottaa Gironan ja Barcelonan ottelun pelattavaksi Miamissa.