Atlético Madrid olisi noussut voitolla ainakin hetkeksi La Ligan sarjakärkeen ohi Alavésin, mutta sen oli tyytyminen 1-1 -tasapeliin Villarrealin vieraana. Ottelusta tuli hyvätasoinen ja vauhdikas, jossa paikkoja oli mukavasti molemmilla joukkueilla. Avausjaksolla niskan päällä oli Atlético, ja toisella puoliajalla Villarreal.

Ensimmäisellä puoliajalla maaleja ei nähty lainkaan. Ilmiö on hyvin tuttu Atléticon peleistä, sillä se on ainoa joukkue Top 5 -liigoissa, joka ei ole päästänyt otteluidensa ensimmäisillä 45-minuuttisilla maaliakaan.

0 - @atletienglish are the only side in Europe’s Top 5 Leagues that are yet to concede a first half goal this season. Unbridgeable.

Monien mielestä Atlético olisi kuitenkin ansainnut avausjaksolla rankkarin, sillä pallo osui selvästi Villarreal-toppari Álvaron käteen, joka vieläpä liikkui pallon kulkusuunnan tielle. Tilanne tarkistettiin videohuoneessa tallenteelta, mutta siltikään palloa ei viety pilkulle.

Kun toista jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia, siirtyi Atlético vierasjohtoon. Jatkuvasti Villarrealin puolustuksen kiusana ollut Antoine Griezmann aiheutti rankkarialueella hämmennystä, Villarrealin Ramiro Mori puski pallon oman maalin ylärimaan, ja paluupallon pukkasi verkon perukoille Filipe Luís.

Vajaa varttitunti myöhemmin ”Keltainen Sukellusvene” nousi tasoihin onnekkalla flipperipallomaalilla. Pallo kimpoili rangaistusalueella usean pelaajan jaloista, ja lopulta Mario Gasparin veto livahti verkkoon pienen ohjauksen jälkeen.

Pian tasoituksen jälkeen Villarreal oli hyvin lähellä johtomaalia. Manu Trigueros vapautti Carlos Baccan läpiajoon, mutta juuri kun tämä oli kiertämässä maalivahti Jan Oblakia pannakseen pallon tyhjään rysään, venytti slovenialainen jostain vielä kätensä pallon tielle. Oblak pelasi muutenkin vahvan ottelun torjuen kaikkiaan viisi maalintekoyritystä.

Atlético de Madrid

@atletienglish
⏱ 74' | 1-1 | 👐 And again, and again, and again... OBLAAAAAK saves! WHAT A GOALKEEPER!🔝
#AúpaAtleti #VillarrealAtleti

Molemmille joukkueille jäi pelistä omat jossittelun aiheensa, joten tasapeli lienee jossain määrin oikeutettu lopputulos. Atléticolle ottelu oli jo kahdeksas perättäinen ilman tappiota. Villarreal puolestaan ei ole voittanut neljään otteluun, eikä koko kaudella kotikentällään vielä kertaakaan.